Hlavní obsah

Brno - Sparta 7:3Kometa rozhodla v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Mueller 1 : 0
13. Čermák 2 : 0
14. Orsava 3 : 0
18. Vondráček 4 : 0
24. Pech 4 : 1
30. Orsava 5 : 1
31. Kudrna 5 : 2
35. Dočekal 6 : 2
47. Pavelka 6 : 3
54. Malec 7 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna deklasovali v předposledním kole základní části extraligy Spartu 7:3 a potvrdili, že se v závěru první části sezony dostávají do herní pohody. Mistrovská Kometa položila základ ke svému vítězství čtyřmi góly v první třetině.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje gól od Petera Muellera (není na snímku).

Článek

Brno si zajistilo postup do čtvrtfinále, Sparta bude muset o předkolo play off bojovat v pátek proti Liberci. Aktuálně jsou Pražané desátí s dvoubodovým náskokem na Litvínov.

Do sestavy Brna se po pětizápasové absenci kvůli nemoci vrátil nejlepší kanonýr týmu Mueller a hned dal o sobě vědět. První formace zahrála v přesilové hře báječnou kombinaci a americký útočník otevřel skóre a odstartoval tak nejlepší třetinu svého týmu v celé sezoně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu proti Spartě. Zleva Petr Holík, autor branky Peter Mueller a Bedřich Köhler.

Kometa lépe bruslila, přehrávala soupeře ve všech herních činnostech, hlavně v koncovce a produktivitě. Důraz a rychlost v kombinacích se promítla do dalších tří krásných gólů, které vyhnaly z branky Machovského a poslaly do boje Jakuba Sedláčka.

A to ještě řada příležitostí Brna zůstala nevyužita, činil se zejména znovu obnovený první útok, v němž Zaťovič měl během první třetiny další dvě velmi dobré střelecké příležitosti, ale nedal.

Sparta se po třetině hrůzy přece jen probrala, ale bylo to dáno i tím, že nasazení domácích hokejistů přece jen o něco polevilo. Kometa navíc umožnila soupeři hrát tři přesilové hry.

Když ale hosté svými dvěma góly vykřesali malou naději, tak Brno odpovědělo vždy dalším gólem a drželo si tak čtyřbrankový odstup. Na Pechovu trefu reagoval po buly Orsava, na Kudrnovu využitou přesilovku zase zblízka Dočekal.

Stav 6:2 po druhé třetině určil charakter závěrečného dějství. Brno kontrolovalo hru, ale také nečistě bránilo a dávalo Spartě šance opět v přesilových hrách. Jednu využil obránce Tomáš Pavelka, který prostřelil Vejmelku.

Pražský tým v závěru utkání přece jen ožil, vytvořil si menší tlak, do něhož ale přišla branka domácího obránce Malce z bezprostřední blízkosti, která potvrdila jasné vítězství brněnského týmu.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 7:3 (4:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 13. L. Čermák (Vondráček, Bartejs), 14. Orsava (J. Hruška, Plášek), 18. Vondráček (Barinka), 30. Orsava (J. Hruška), 35. Dočekal (Gulaši, Vondráček), 54. Malec (J. Hruška) - 24. Pech (A. Kudrna, Blain), 31. A. Kudrna (J. Hlinka), 47. T. Pavelka (Roberts Bukarts, Rousek). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Orsava, J. Hruška, Plášek - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Süss, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Sparta: Machovský (18. J. Sedláček) - T. Pavelka, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček - A. Kudrna, Pech, Jarůšek - Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek - Černoch, Sill, Smejkal - Rousek, Kevin Klíma, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: