Hlavní obsah

Plzeň už nemá šanci na první místo. Můžeme si za to sami, říká obránce Moravčík

Litvínov

Hokejisté Plzně ztratili šanci na první místo v tabulce po základní části extraligy. Aktuálně jsou na třetí příčce, které by znamenalo při přímém postupu do čtvrtfinále play off souboj s týmem ze šesté pozice. „Hlavně chceme vyhrát nejbližší zápas," říká plzeňský obránce Michal Moravčík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Michal Moravčík z Plzně a Ondřej Jurčík z Litvínova.

Článek

Jak hodně vás mrzí, že už nedosáhnete na Prezidentský pohár pro vítěze základní části?

Můžeme si za to sami. Poslední dva zápasy jsme nezvládli. Těžko se to hodnotí, protože z naší strany to nebyly až tak dobré výkony jako v předešlé fázi.

Co vám chybělo?

Důraz a tlak do brány. Nevím, jestli se bojíme dostat ránu. V předbrankovém prostoru to je alfa a omega pro hru v play off.

V Litvínově jste vstřelili pouze jediný gól při prohře 1:5. Čím si to vysvětlujete?

Jejich gólman Jaroslav Janus měl svůj den. Chytal výborně, i když jsme mu to na druhou stranu moc neztížili. Většinu střel viděl a nevyrážel je. Snažili jsme se zjednodušit hru, ale scházel nám zmíněný tlak do brány. Výsledek není dobrý, ale co se dá dělat.

Jak se připravíte na poslední zápas základní části s Karlovými Vary?

Je to západočeské derby, do něhož půjdeme s cílem vyhrát. Pokaždé je lepší jít do play off po výhře než skleslí po případných třech porážkách. Proti Varům si potřebujeme zvednout sebevědomí. Tedy musíme do zápasu vstoupit s čistou hlavou a plnit, co máme, a hrát zodpovědně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice