Hlavní obsah

Žejdla nachystala na zápas přítelkyně, prvním hattrickem kariéry pak vyřídil Zlín

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav na úvod předkola play off postrádala nemocného kapitána Michala Vondrku. Nejproduktivnějšího domácího hokejistu ale dokonale zastoupil Lukáš Žejdl, jenž prvním hattrickem v extraligové kariéře zařídil vítězství 3:1 nad Zlínem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský hrdina - autor tří gólů do zlínské sítě Lukáš Žejdl.

Článek

Vondrku nečekaně pár hodin před zápasem skolila viróza, ale Žejdl už předem hlásil, jak se dobře vyspal, protože mu v pondělí přijela z dovolené přítelkyně. „Večer byl doma najednou nějaký lepší a řekl bych, že mě dobře nachystala na zápas. Šel jsem pak na led s chutí a byl to pak moc hezký pocit, když celý stadión skandoval moje jméno. Dokonce na led přilétlo i pár čepic. Nějak jsem v poslední době chytil slinu, vezu se na gólové vlně," říkal 193 cm měřící centr.

Proti Zlínu se trefil i v posledních dvou vzájemných zápasech základní části. „Za všechny branky musím děkovat spoluhráčům, chystají mi báječné pozice," mínil 27letý Žejdl, jenž považoval za klíčové otevřít skóre. „Zlín podle očekávání předváděl urputný hokej a bylo jasné, že na koni bude ten, kdo dá první gól. V přesilovce jsem se proto našteloval před branku a přiletěl mi tam puk od Pacovského přesně tak, jak máme nacvičeno," pochvaloval si souhru s útočníkem, který přitom nastoupil v roce 2019 teprve k druhému zápasu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Mladé Boleslavi. Autor tří gólů Lukáš Žejdl (78) se těší se spoluhráči.

Zlínu marodí nejzkušenější obránce Tomáš Žižka, jenže Berani selhali především v útočném projevu. Poměr střel vyzněl 43:19 pro Boleslav, jejíž gólman Jan Růžička přišel o čisté konto až 22 vteřin před koncem. „Bylo tam bohužel málo aktivity od nás útočníků. Domácí byli i disciplinovanější, v úterý musíme hrát docela jinak," uvažoval Jiří Ondráček. „Příští zápas bude i o tom, kdo víc rozjezdí nohy, a za sebe jen doufám, že jsem se nevystřílel hned na začátku bojů o titul," usmál se Žejdl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články