Hlavní obsah

Kovář a Gulaš? Je možné, že lajnu budou mečovat. Jsme na to připraveni, hlásí kouč Plzně před čtvrtfinále

Plzeň

Napětí v něm pomalu roste. Plzeňští hokejisté si od pondělí dají čtvrtfinálové repete s Olomoucí a jejich trenér Ladislav Čihák tuší pořádnou lopotu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Kapitán Plzně Milan Gulaš se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

Jeho svěřenci sice loni ovládli sérii 4:1 na zápasy, žádná selanka to však nebyla. Navíc vzájemná bilance z nedávno skončené základní části hovoří pro Hanáky, kteří vyhráli tři ze čtyř duelů. „O to víc musíme být na špičkách, protože víme, že se na nás dokážou nachystat. Jsou v šestce zaslouženě a respektujeme jejich sílu," říká kouč Škody.

Přitom se připravuje, že Olomoučtí vytáhnou do bitev svoje tradiční zbraně: urputnost, bojovnost a tvrdost. „Musíme být silní na puku, včas puky posouvat a jednoduše je dostávat do brány," nabádá.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Souboj mezi oběma kluby patří v extraligovém play off už k evergreenům, vždyť se o postup mezi nejlepší čtyřku střetnou potřetí za poslední čtyři roky. V obou sériích triumfovali modrobílí. „Olomouc pokaždé stavěla na skvělé defenzívě. Po odchodu pana Venery hraje trochu ofenzivněji. V tom je letos lepší. Nad čtvrtfinálovým soupeřem jsem ovšem nekalkuloval. Jestli chceme do semifinále, musíme prostě čtyřikrát vyhrát a porazit kohokoliv," burcuje Čihák.

Mužstvu věří a tvář mu zdobí úsměv. I proto, že už má k dispozici některé uzdravené opory. Na marodce sice dál zůstávají Ondřej Kratěna, Jakub Kindl a David Kvasnička. Na druhou stranu se do tréninku zapojili obávaný střelec Vojtěch Němec, další forvard Petr Straka i slovenský reprezentační obránce Peter Čerešňák. V minulém duelu proti Karlovým Varům nechyběl v sestavě klíčový útočník Kovář, jenž od svého prosincového návratu ze zámoří Plzeň výrazně pozvedl.

S Gulašem si vzájemně výborně sedli a stali se postrachem protivníků. Právě k elitní formaci hledí plzeňští fandové s největším očekáváním. „Je možné, že tuhle lajnu budou mečovat. Jsme připraveni úplně na všechno. Máme výhodu, že začínáme doma a střídáme v zápase jako druzí. Ale chytily se také jiné útoky. Rostříleli se beci, gól může dát opravdu kdokoliv," připomíná Čihák.

Reklama

Související témata: