Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 2:4Chomutov podlehl Litvínovu a nepolepšil si v boji o únik baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hübl 0 : 1
15. Myšák 0 : 2
21. Myšák 0 : 3
30. Vantuch 1 : 3
31. Hanzl 1 : 4
53. Koblasa 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledního Chomutova podlehli ve 2. kole skupiny o umístění v extralize doma v severočeském derby Litvínovu 2:4 a neumazali nic z šestibodového manka na dvanácté Karlovy Vary v boji o únik baráži. Piráti prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Litvínova.

Článek

Utkání začalo šancí domácího Sklenáře, který sám před bránou selhal, takže kormidlo převzal Litvínov. Nejprve Doudera nevyužil přihrávku zpoza brány, následně však povedenou souhru zakončil do prázdné branky Hübl.

Vyrovnávací trefu měl na holi Dietz, jehož ránu z první do protipohybu vyrazil Janus. V 15. minutě Peters vychytal Jíchův únik, ale už nestačil na střelu dvacetiletého Drašara, který se při extraligové premiéře hned radoval z branky.

V první minutě prostřední části Myšák z velkého úhlu trefil Knotovu hůl, od které se puk obloučkem odrazil do sítě. V dalším průběhu se Piráti museli bránit v oslabeních, v tom druhém se jim podařilo snížit na 1:3 zásluhou Vantucha.

V polovině duelu Verva dostala na minutu příležitost hrát v pěti proti třem, čehož ránou po ledě využil Hanzl. V dalším průběhu se domácí tlačili do útoku, ale snížení nevybojovali.

Na větší šanci se v závěrečném dějství čekalo do 45. minuty, kdy Kašpar vybídl v přečíslení Válka, ten ale Peterse z levé strany neprostřelil. O chvíli později puk po Štichově pokusu vypadl do brankoviště, odkud Sklenář z dorážky minul.

V 53. minutě vykřesal Pirátům naději povedenou ránou z brankoviště Koblasa, na něhož mohl navázat Stránský v oslabení, ale trefil jenom tyč. Závěr protkaný vyloučeními už změnu skóre nepřinesl.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Vantuch (L. Kovář), 53. Koblasa (V. Růžička ml., J. Stránský) - 6. V. Hübl (P. Svoboda), 15. Drašar, 21. Myšák (L. Kašpar), 31. M. Hanzl (L. Kašpar, Ščotka). Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3833.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz, Štich - Klhůfek, V. Růžička ml., Tomica - J. Stránský, Raška, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Koblasa - J. Havel, Huml, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Litvínov: Janus - L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Střejček, Trončinský, Březák - P. Svoboda, V. Hübl, Válek - L. Kašpar, Myšák, Helt - Jánský, M. Hanzl, Jícha - Drašar, M. Havelka, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a J. Beránek ml.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice