Hlavní obsah

Osmička čtvrtfinalistů je kompletní! Šampiona základní části vyzve Mladá Boleslav

Aktualizováno

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy už zná kompletní osmičku účastníků. Jako poslední si postup zajistila Mladá Boleslav, které v rozhodujícím pátém duelu série předkola porazila doma Zlín 4:1 a celou sérii vyhrála 3:2 na zápasy. Bruslařský klub se ve čtvrtfinále utká se šampionem základní části Libercem, série odstartuje ve středu pod Ještědem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Ondřej Dlapa (zády) a Pavel Kousal z Mladé Boleslavi se radují se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Pro Mladou Boleslav se přitom rozhodující duel nevyvíjel ideálně, když od 13. minuty prohrávala po gólu Zdeňka Okála. Radim Zohorna s Ondřejem Dlapou ale ve druhé třetině skóre otočili a v závěrečné části hry přidali další dva zásahy Středočechů Lukáš Žejdl a při zlínské power play David Šťastný.

Bruslařský klub se tak potřetí ve své historii dostal do čtvrtfinále, naposled si ho zahrál v roce 2016.

Skupina o umístění má za sebou polovinu ze šesti kol. Karlovy Vary vyhrály v Litvínově 6:3 a Chomutov v Pardubicích 6:4. Stále tak není rozhodnuto, jestli s Dynamem zamíří do baráže Energie, nebo Piráti. Tři kola před koncem mají Karlovy Vary na Chomutov šestibodový náskok a lepší bilanci vzájemných zápasů.

Hokejová Tipsport extraliga
Předkolo Generali play off, 5. zápas:
Mladá Boleslav - Zlín 4:1
Branky: 22. R. Zohorna, 31. Dlapa, 49. Žejdl, 58. D. Šťastný - 13. Okál. Konečený stav série: 3:2.
Skupina o umístění, 3. kolo:
Litvínov - Karlovy Vary 3:6
Branky: 22. Jánský, 33. Petružálek, 55. Ščotka - 22. Roman Vlach, 28. O. Beránek, 35. Gríger, 44. T. Mikúš, 46. J. Černý, 49. Skuhravý.
Pardubice - Chomutov 4:7
Branky: 5. a 50. Kloz, 51. Mandát, 52. Budík - 1. Jank, 21. Koblasa, 23. Chlán, 25. Flemming, 32. V. Růžička ml., 37. Raška, 59. Duda.

Reklama