Hlavní obsah

Plzeň doma rozdrtila Hanáky, nasypala jim osm gólů. Brněnský Orsava hattrickem zničil Hradec

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno vyhráli pondělní úvodní čtvrtfinále play off na ledě Hradce Králové 3:1. O vítězství úřadujících mistrů rozhodl hattrickem Jakub Orsava. Ve druhém utkání Plzeň zvítězila na domácím ledě nad Olomoucí 8:1. Druhé zápasy jsou na programu v úterý, doma hraje opět Hradec Králové a Plzeň.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Václav Nedorost a Jan Eberle z Plzně se radují z prvního gólu během čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Kometa Brno vyrazila na cestu za mistrovským hattrickem na ledě Hradce Králové vítězně. Obrovskou oporu měla v brance v podobě Marka Čiliaka, který přiváděl hradecké střelce k šílenství. Když se na druhé straně blýskl hattrickem Jakub Orsava, může se Kometa těšit z prvního vítězství v sérii. V základní části extraligy přitom Brno nevyhrálo nad Hradcem anio jednou.

Orsava se prosadil dvakrát už během první třetiny. Nejprve se trefil po přihrávce Hrušky v přesilovce, aby ještě před odchodem do kabin chytrou tečí navýšil náskok Komety. V prostřední dvacetiminutovce sice Východočeši snížili, ale dramatický zápas nakonec rozhodl na začátku třetí části hry opět v početní výhodě Orsava. Domácí tým se snažil alespoň o korekci skóre, zkusil i hru bez brankáře, ale všechno bylo marné.

Foto: David Taneček, ČTK

Brněnský hokejový útočník Jakub Orsava oslavuje gól.

Indiány poslal do vedení v 11. minutě při přesilovce střelec Milan Gulaš a těsný náskok si Plzeň přenesla i do prostřední dvacetiminutovky. Tam její vedení navýšil Jan Kovář, ale klid Západočeši dlouho neměli. Krátce před polovinou zápasu totiž využili početní převahu i Hanáci a Jergl korigoval na 1:2. Ještě před druhou přestávkou ale pojistil náskok Indiánů Němec a nabité hlediště mohlo slavit.

Pokud Olomouc chtěla duel zdramatizovat, nepovedlo se jí to. Už po pětatřiceti sekundách přidal čtvrtý gól Nedorost a stejný hráč ve 45. minutě překonal olomouckého gólmana při přesilovce. Plzeň mířila bez problémů za první výhrou ve čtvrtfinálové sérii, ale stále neměla gólově dost. Nejprve se prosadil v přesilovce Stach, aby pak při hře pěti proti čtyřem navýšil skóre Němec. Necelé tři minuty před koncem pak Indrák pečetil výsledek na 8:1.

Fanoušci si v tu chvíli možná vzpomněli na rekordní výhru z 12. září 2017, kdy Plzeň vyhrála nad Olomoucí 10:0. Tentokrát se museli spokojit s menším rozdílem ve skóre, radost jim to však nevzalo. Druhý zápas série je na programu v úterý opět v Plzni.

Čtvrtfinále hokejové Tipsport extraligy
Hradec Králové - Brno 1:3
Branky: 37. Pavlík - 13., 19. a 46. Orsava.
Plzeň - Olomouc 8:1
Branky: 41. a 46. Nedorost, 36. a 53. Němec, 11. Gulaš, 26. Kovář, 51. Stach, 58. Indrák - 30. Jergl.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín