Hlavní obsah

Zkusíme bojovat až do konce, avizuje chomutovský asistent odhodlání

Chomutov

Hokejisté Chomutova nejsou v ideální situaci, protože tři kola před koncem skupiny o 11.-14. místo v extralize ztrácejí ze třinácté příčky na dvanáctou pozici šest bodů. A hrozí jim tudíž akutní účast v baráži o udržení, které čeká na dva nejslabší extraligové celky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu.

Článek

Asistent trenéra Chomutova Jan Šťastný ocenil výhru v Pardubicích 7:4, přičemž si uvědomuje, že šlo je o dílek ve snaze uniknout z kritického místa v tabulce. „Naším krédem musí být, abychom se soustředili na celých šedesát minut hry. Srážejí nás chvilkové výpadky. S tím bojujeme v každém utkání. Snad najdeme v sobě sportovní energii pro úterní kolo a vydřeme potřebné další tři body. Je to i o psychice," mínil asistent.

Přitom Chomutovští měli už několikrát na dosah dvanáctou příčku, dokonce dorovnali bodové manko, jenže poté znovu nabrali ztrátu na karlovarskou Energii. „Klíčová byla prohra na jejich ledě v úvodu play out, což nám zkomplikovalo ambice," pokrčil rameny Šťastný.

Tomica stihl tisícovku

V nedělním zápase v Pardubicích odehrál chomutovský útočník Marek Tomica svůj tisící zápas v nejvyšší soutěži. Zkušený forvard je kapitánem chomutovských Pirátů. Na jednu stranu si váží mety, které dosáhl, ale zároveň ho tíží momentální postavení a výsledky mužstva.

„Nemáme únik před baráží ve svých rukách, ztráta na Vary je velká, ale ještě nejsme úplně odepsaní," podotkl Tomica před úterní odvetou s Pardubicemi na domácím ledě.

„Musíme vyhrát a současně by nám pomohlo, aby dvanácté Karlovy Vary prohrály s Litvínovem. Takže nezbývá než doufat v zázrak a souhru okolností," uvažuje kapitán před závěrem skupiny o udržení.

Hokejista, který získal během úspěšného účinkování v extralize s pražskou Slavií mistrovské tituly v letech 2003 a 2008, si posteskl, jak mu kariéra rychle utekla.

„Nedávno jsem hrál devítistý zápas a řada lidí mi připomínala, že se blíží tisícovka. A najednou je tady. Nijak to ale neřeším. Prošel jsem si i zdravotními problémy, ale lékaři, maséři a fyzioterapeuti mě dali dohromady. Aby hokejista vydržel hrát tak dlouho, potřebuje i zázemí kolem sebe," nechal se slyšet osmatřicetiletý Tomica.

Baráž o extraligu ještě nezná obsazení. K už jistým Pardubicím se připojí jeden z dvojice Karlovy Vary-Chomutov a poté dva nejlepší celky z první ligy. Rozhoduje se mezi Jihlavou a Kladnem a Českými Budějovicemi a Vsetínem.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice