Hlavní obsah

Brno za šest milionů vymění v hokejové hale mantinely a střídačky

Brno letos skoro za šest milionů korun nainstaluje nové mantinely a střídačky v hokejové DRFG aréně, která je známá jako hala Rondo. Mantinely budou vyšší a bezpečnější podle mezinárodních parametrů pro soutěže, uvedl v tiskové zprávě radní pro sport Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). V hale hraje Kometa, která útočí na třetí extraligový titul po sobě.

Foto: Sport.cz

Brno letos skoro za šest milionů korun nainstaluje nové mantinely a střídačky

Článek

Halu vlastní městská společnost Starez-Sport a pronajímá ji Kometě. Klub jako nájemce požádal o výměnu mantinelů včetně střídaček, časomíry, trestné lavice, rámů na sítě a sítí, a to z důvodu bezpečnosti a požadavků na mantinely při mezinárodních zápasech. Vybavení tak bude odpovídat novým pravidlům Mezinárodní federace ledního hokeje.

Kometa nyní hraje čtvrtfinále play off. Výměna by měla začít po skončení soutěže, tedy v závěru května ihned po rozpuštění ledové plochy. Skončit by měla v polovině července. "Užitek z toho bude mít klub i sportoviště. Mantinely budou vyšší a bezpečnější," uvedl Suchý.

V hale, která vznikla v roce 1982, se konají i různé sportovní soutěže a a kulturní akce. Na hokej má kapacitu 7700 diváků, na zápasy Komety mnohdy místa nestačí. Město plánuje stavbu nové multifunkční haly na výstavišti pro 12 tisíc diváků za 1,4 miliardy korun.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice