Hlavní obsah

Liberec doma rozdrtil Mladou Boleslav! Třinec slaví první výhru

Třinec/Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v úterním čtvrtfinále play off nad Vítkovicemi 3:2 a ujali se vedení v sérii 1:0 na zápasy. Hrdinou Ocelářů byl autor dvou branek Martin Růžička. Vítěz základní části Liberec zvítězil v úvodním čtvrtfinále nad Mladou Boleslaví jasně 5:1. Obě série pokračují druhými zápasy ve čtvrtek opět v Třinci a Liberci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejistů se radují z prvního gólu, který vstřelil do vítkovické branky Martin Adamský.

Článek
Fotogalerie

Oceláři skončili po základní části v tabulce druzí a do duelu s Vítkovicemi šli jako favorit. Brzy šli také do vedení zásluhou Adamského. Krátce před polovinou duelu se při přesilovce prosadil Martin Růžička a zdálo se, že Třinec mašíruje k jasné výhře.

Vítkovice zápas nezabalily a Tybor ještě před druhou přestávkou vrátil hosty do hry. V jejich brance opět zářil skvělý Bartošák a tak byl rozdíl ve skóre pořád jen těsný. V závěrečné části hry Třinec opět odskočil na rozdíl dvou gólů, když početní výhodu opět zúročil Martin Růžička. Klid ale Oceláři stále neměli. Necelých pět minut před koncem totiž Tybor opět korigoval. Hosté pak zkusili odvolat brankáře, ale další branka už nepadla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Šimon Stránský z Vítkovic, Milan Doudera a Martin Růžička z Třince v akci během čtvrtfinále play off.

Boleslav v úvodu propadla

Liberecký gólový uragán v první třetině smetl naděje Mladé Boleslavi na úspěch v úvodním čtvrtfinále. Tygři, kteří ovládli základní část extraligy, byli pořádně nažhavení. V 6. minutě se ujali vedení gólem Vlacha, náskok pak ještě do první přestávky navýšili Jelínek s Redenbachem. Když pak Birner v prostřední dvacetiminutovce přidal další trefu, pakoval se z branky gólman Růžička a do akce šel náhradník Krošelj.

Ani zkušený slovinský gólman neudržel nulu. Na začátku třetí části hry dostal touš za jeho záda Filippi. Pak se hosté dočkali alespoň čestného úspěchu. Čisté konto brankáři Willovi pokazil přesným zásahem Šťastný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář hokejového Liberce Roman Will.

Play off hokejové extraligy - 1. zápasy čtvrtfinále:
Třinec - Vítkovice 3:2
Branky: 30. a 49. Martin Růžička, 5. Adamský - 33. a 46. Tybor.
Stav série: 1:0.
Liberec - Mladá Boleslav 5:1
Branky: 6. J. Vlach, 15. P. Jelínek, 16. Redenbach, 24. Birner, 42. Filippi - 54. D. Šťastný.
Stav série: 1:0.

Reklama