Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 3:2 PPStav série 2:1Hanáci znovu vládli v prodloužení, nad favoritem se ujali vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Galvas 1 : 0
40. Němec 1 : 1
40. Strapáč 2 : 1
56. Indrák 2 : 2
79. Jergl 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Olomouce porazili ve třetím zápase čtvrtfinále play off extraligy Plzeň 3:2 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:1. Dramatickou bitvu rozhodl v 79. minutě útočník Aleš Jergl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Hanákům se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 51 sekundách se prosadil obránce Galvas, který si najel před brankáře Frodla a šikovně zakončil.

Hosté se po pár minutách oklepali a tlačili se před Konráda, slovenského brankáře ve službách Olomouce ale překonat nedokázali. Ve slibných šancích se neprosadili Eberle, Dujsík nebo Indrák.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Peter Čerešňák z Plzně, Lukáš Nahodil z Olomouce a Conor Allen z Plzně před plzeňským brankářem Dominikem Frodlem.

Dramatický závěr druhé třetiny

Ve druhé třetině si nadějné příležitosti vypracovali i domácí, ani jim se však v koncovce nedařilo. Frodla nepřelstili Burian či Holec.

Hned dvakrát se skóre změnilo v závěrečné minutě druhé dvacetiminutovky. Konrád nejprve v plzeňské přesilovce zlikvidoval několik "tutovek" hostů a z rychlého protiútoku se po Irglově akci prosadil Strapáč. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí, protože domácí útočník při zakončení atakoval gólmana a posunul brankovou konstrukci.

Západočechům se ale podařilo bleskově odpovědět. V pokračující početní výhodě snížil po Kracíkově přihrávce Němec, který skóroval v čase 39:57.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Martin Vyrůbalík a brankář Branislav Konrád, oba z Olomouce.

Vyhrocené prodloužení rozhodl Jergl

Ve třetí třetině byli blízko gólu hráči obou celků, střelecky aktivnější byli domácí. Frodl ale svůj tým několikrát podržel a Indrák po samostatné akci v 56. minutě vyrovnal.

V prodloužení hosté zvýšili aktivitu, v přesilovce ale mohli rozhodnout domácí. Po dalších nevyužitých šancích se hrdinou zápasu stal Jergl, který využil Ostřížkovu přihrávku a v čase 78:25 rozhodl. Olomouc tak uspěla i ve druhém prodloužení ve čtvrtfinálové sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. J. Galvas (Burian), 40. Strapáč (Irgl), 79. Jergl (Ostřížek) - 40. V. Němec (Kracík), 56. Indrák. Rozhodčí: A. Jeřábek, Lacina - Komárek, D. Klouček. Vyloučení: 2:2, navíc Allen (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Kolouch, J. Káňa. Trenéři: Tomajko a Moták.
Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, Kracík, V. Němec - Stach, Preisinger, V. Nedorost. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata: