Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 2:3Stav série 2:2Divoká třetí třetina rozhodla! Indiáni slaví důležitou výhru, série je vyrovnaná

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Allen 0 : 1
51. Straka 0 : 2
54. Nahodil 1 : 2
57. Gulaš 1 : 3
57. Kolouch 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně vyhráli ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy v Olomouci 3:2 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:2. Gólem a asistencí přispěl k výhře Indiánů americký obránce Conor Allen. Souboj bude pokračovat v úterý v Plzni i ve čtvrtek v Olomouci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Uprostřed Milan Gulaš z Plzně, autor rozhodující třetí branky.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský trenér Ladislav Čihák za nepříznivého stavu 1:2 na zápasy v sérii zasáhl do složení elitní formace a po boku Milana Gulaše a Jana Kováře nastoupil místo Jakuba Poura zkušený Václav Nedorost.

Domácí gólman Konrád si ve třetí minutě poradil s ranou obránce Pulpána, Olomouc měla první šanci při Allenově vyloučení, ale Ondrušek minul. Hosté byli aktivnější, ale do vedení se mohli dostat Hanáci. V 16. minutě pomohla po Irglově střele z úhlu Frodlovi levá tyč. Při Vyrůbalíkově trestu neuspěl s nepříjemnou střelou Gulaš a další možnost hostů neproměnil už při plném počtu hráčů na ledě Straka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jakub Galvas z Olomouce a Václav Nedorost z Plzně.

V úvodu druhé části se dostal do úniku Ostřížek, ale při zakončení už byl tísněný. Na druhé straně před brankou netrefil skákavý puk Kracík. Další příležitosti měli domácí - Knotek minul z otočky a o chvíli později se po Strapáčově pokusu nedostal k dorážce Irgl.

Při Pourově trestu měl nejdříve šanci v oslabení po Konrádově zaváhání Nedorost, ale olomoucký gólman situaci zvládl. Hosty zachránil od inkasované branky po Knotkově pokusu obránce Čerešňák, který odvrátil puk za Frodlem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Dujsík z Olomouce a Miroslav Preisinger z Plzně.

Při další přesilovce domácích při Pulpánově pobytu na trestné lavici zlikvidoval Frodl lapačkou Jerglovu nebezpečnou střelu. Po Ostřížkově faulu měli přesilovku Indiáni a Konrád si poradil s Nedorostovým bekhendovým pokusem.

V závěru druhé části šel pykat na dvě plus dvě minuty domácí obránce Švrček a Plzeň po 70 sekundách třetího dějství přesilovku využila. Nedorostovu dorážku ještě odvrátil před brankovou čárou bek Škůrek, ale jen k Allenovi, který otevřel skóre. Vzápětí se ocitl sám před Konrádem Moravčík, ale olomoucký gólman zasáhl lapačkou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Kovář z Plzně a Petr Strapáč z Olomouce.

Druhou branku Plzeň přidala z rychlého brejku, který přesnou střelou do pravého horního roku olomoucké branky zakončil Straka. Další možnost měl Stach a domácím pomohla tyč. Olomouc vzápětí snížila zásluhou Nahodila, který si v přesilové hře kličkou položil Frodla a zavěsil puk pod horní tyč.

V době, kdy se Hanáci nadechovali k závěrečnému tlaku, museli pykat za špatné střídání. Toho využil Gulaš a v přesilové hře zvýšil na 3:1. Hned o 33 vteřin později opět snížil na rozdíl jediného gólu Kolouch, ale Plzeň těsný náskok uhájila.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:0, 0:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 54. Nahodil (Jergl, Škůrek), 57. Kolouch (J. Káňa II) - 42. Allen (V. Nedorost), 51. P. Straka (Allen), 57. Gulaš (Čerešňák). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Kolouch, J. Káňa II. Trenéři: Tomajko a Moták.
Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, V. Nedorost - Indrák, Kracík, Pour - Stach, Preisinger, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články