Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 3:2Stav série 4:0Kometa je jako první tým v semifinále, Hradec mistra neskolil ani na čtvrtý pokus

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zaťovič 1 : 0
16. Vincour 1 : 1
18. Zaťovič 2 : 1
19. Nedomlel 2 : 2
55. Zaťovič 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Komety Brno slaví postup do semifinále extraligy. Šampion z minulých dvou let porazil ve čtvrtém čtvrtfinále doma Hradec Králové 3:2 a ovládl sérii 4:0 na zápasy. Hattrickem zařídil dnešní triumf útočník Martin Zaťovič, který rozhodl v čase 54:44 v přesilové hře. Kometa vyhrála sedmou sérii play off za sebou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Brna dává gól v oslabení. Vpravo brankář Hradce Králové Jaroslav Pavelka.

Článek
Fotogalerie

Mountfield v utkání dvakrát odpověděl na Zaťovičovy góly díky Tomáši Vincourovi a Richardu Nedomlelovi, ale další porážku neodvrátil. Hradec Králové, který v základní části obsadil čtvrté místo, zakončil sezonu celkem devíti prohrami v řadě.

V sestavě Komety chyběl útočník Martin Erat, kterého potrestala disciplinární komise zákazem startu v jednom zápase za faul na Daniela Rákose těsně před koncem pátečního duelu. V druhém útoku jej nahradil Mallet a do čtvrtého naskočil Kratochvíl. Hradečtí trenéři dali důvěru stejné sestavě jako o den dříve.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Brna Marek Čiliak a Maris Bičevskis z Hradce Králové.

Začátek zápasu dokonale vyšel Kometě. Už v úvodním střídání využil první útok zaváhání hradeckých hokejistů a po kombinaci otevřel Zaťovič skóre. Hosté se nevzdali, opět podle vzoru předchozích utkání bušili do brněnské defenzivy, ale z množství střel se ujala až chytrá Vincourova zadovka.

Další chyba hradecké obrany při vlastní přesilovce nabídla sólo Zaťovičovi, který nezaváhal, ale ještě v té stejné početní výhodě uzavřel skóre na góly nejbohatší třetiny celé série Nedomlel.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Matěj Paulovič z Hradce Králové, autor gólu Patrik Miškář z Hradce Králové, Maris Bičevskis z Hradce Králové a Dominik Graňák z Hradce Králové.

Druhá část přinesla spoustu ofenzivních pokusů na obou stranách, ale skóre se nezměnilo. V brněnském dresu byl dokonce třikrát blízko hattricku Martin Zaťovič, ale neproměnil ani sólo v posledních vteřinách dějství.

Hradec pro změnu uzamkl domácí před Čiliakem při dvouminutové přesilovce, jedna střela střídala druhou, ale mezi tyče nezapadla ani jedna. I proto, že Kometa dávala do hry nezměrnou obětavost, její hráči padali do střel a ztěžovali hostům koncovku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava Matěj Paulovič z Hradce Králové a Ivan Baranka z Brna

Podobný scénář nabídla i třetí třetina. Podobně jako o den dříve byl klíčem k vítězství vedoucí gól. Šance se střídaly na obou koncích kluziště, na každé straně se puk jednou zastavil pár centimetrů před brankovou čarou, ale nikoliv za ní.

S přibývajícím časem základní hrací doby stupňovala tlak Kometa, jejíž gól by sérii ukončil. Stalo se tak v přesilové hře, kdy se opět prosadil Zaťovič, a i přes snahu Hradce o zvrat při hře bez brankáře už se na výsledku nic nezměnilo.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 18. Zaťovič, 55. Zaťovič (P. Holík, O. Němec) - 16. Vincour (R. Pavlík), 19. Nedomlel (Miškář, Bičevskis). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:0.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Mallet, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Kratochvíl. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Štindl - Smoleňák, Rákos, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Nedvídek. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama