Hlavní obsah

Zákrok na Eberleho? Žádný záměr, ale nešťastná náhoda, litoval olomoucký obránce Švrček

Olomouc

Hokejisté Olomouce podruhé domácího prostředí nevyužili, čtvrté čtvrtfinále s Plzní prohráli 2:3 a stav série hrané na čtyři vítězství, která pokračuje v úterý v Plzni a ve čtvrtek v Olomouci, je tak vyrovnán na 2:2. S favoritem ale opět hráli rovnocennou partii, jejímž klíčovým momentem bylo čtyřminutové vyloučení obránce Kohoutů Jana Švrčka minutu před koncem druhé třetiny. Indiáni přesilovku totiž na počátku závěrečného dějství potrestali, dostali se tak do vedení a výhru už si nenechali vzít.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Conor Allen z Plzně, Jan Švrček z Olomouce a brankář Olomouce Branislav Konrád.

Článek
Fotogalerie

Gól, který padl při vašem vyloučení, byl asi rozhodující souhlasíte?

Je to zřejmě tak. Plzeň to nastartovalo a přidala druhý gól. Na druhé straně, i potom jsme dál bojovali, a ještě nebyli zcela bez šancí. Bohužel, když jsme snížili na 2:1 a šli do tlaku, špatně jsme střídali, přišla další přesilovka a třetí trefa. Strašná škoda, chyběla tak minutka, abychom srovnali. Příležitostí jsme měli dost a přibývaly. Plzeň byla ke konci šťastnější.

Jak jste zákrok na Jana Eberleho, po kterém jste šel ty čtyři minuty pykat, viděl?

Byla to nešťastná náhoda, žádný záměr. Byl jsem v ostrém souboji se Strakou, dojížděli hráči před bránu, byli v plné jízdě a Eberle najel na moji hokejku, kterou jsem měl zrovna zvednutou. I rozhodčí říkal, že to tak vnímá. Bohužel, za hůl si zodpovídám, byl tam krvavý šrám, tak jsem dostal čtverku a inkasovali jsme.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jakub Galvas z Olomouce a Václav Nedorost z Plzně.

Jinak bylo ale utkání opět naprosto vyrovnané...

Je to tak. V první třetině na nás vletěli, všude jich bylo plno, ale ve druhé se to otočilo a navrch jsme zase měli my. Škoda, že jsme nevstřelili nějaké góly. Šancí jsme měli spoustu. Třetí třetina už byla vyrovnaná, jen jsme dali o gól méně.

Dvakrát jste prohrávali o dvě branky a vždycky jste dokázali snížit a vykřesat tak naději. V závěru jste byli blízko k vyrovnání a k dalšímu prodloužení. Prohrát po takovém průběhu asi mrzí. Jste hodně zklamaní?

Rozhodně nejsme. Myslím, že jsme podali výborný výkon, akorát tomu chyběl ten jeden gól, co by nám zajistil prodloužení. Nemá cenu to však řešit. Vracíme se do Plzně, nachystáme se na ně a budeme tam chtít vyhrát. Bez šancí nejsme.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Potyčka před brankou Olomouce.

Hodně povzbudivé pro vás asi je, že se vám daří držet na uzdě elitní formaci Plzně, byť Gulaš vám dnes jeden gól dal. Čím to, že vám to na ně tak jde?

Snažíme se hrát na každého stejně, nepříjemně, do těla. Nedíváme se na to, jde-li o Gulaše, Kováře nebo třeba Indráka. Hrajeme prostě šedesát minut naplno, ať je na ledě kdokoliv.

Máte za sebou už čtvrtý zápas a další minimálně před sebou. Emoce pracují, ostrých soubojů na hraně přibývá a zřejmě to bude v tomto směru gradovat...

Rozhodčí to drží zkrátka, pískají dobře, nejsou žádné výkyvy. Nervy sice pracují, je to 2:2, hrajeme proti favoritovi, který chce stejně jako my uspět... Myslím však, že to bude dál probíhat jako dosud v duchu fair play.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články