Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 4:1Stav série 1:2Bezzubí Bílí Tygři shořeli na Boleslavi, série se dramatizuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Vondrka 1 : 0
31. Ordoš 1 : 1
35. Zohorna 2 : 1
58. Klepiš 3 : 1
60. Pacovský 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve třetím duelu čtvrtfinále play off extraligy Liberec 4:1 a v sérii proti vítězi základní části snížili stav na 1:2 na zápasy. Vítězný gól na 2:1 dal v 35. minutě útočník Radim Zohorna, úspěch pak podtrhli Středočeši dvěma góly při power play hostů. V pondělí se na ledě Bruslařského klubu odehraje čtvrtý zápas, úvodní buly bude vhozeno v 19 hodin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Michal Vondrka z Mladé Boleslavi se raduje z branky

Článek
Fotogalerie

Domácí trenéři vsadili v brankovišti tentokrát na Krošelje, který jejich důvěru od začátku splácel. Už ve druhé minutě mu ale musela pomoct horní tyčka po svižné ráně Hudáčka. V polovině úvodního dějství při první přesilovce, kterou hrál Liberec, nesedla rána bez přípravy do odkryté branky Kvapilovi, vzápětí neuspěl ani Filippi.

V 16. minutě poprvé vážněji ohrozil Willa Procházka, liberecký gólman zasáhl pravým betonem. Zanedlouho při Krošeljovi opět stáli všichni svatí, když Hudáček namířil svou dorážku jen do boční sítě. Krátce před přestávkou Valský napálil puk ze vzduchu, Krošelj byl ale pozorný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Přesilovku, z níž většina připadla na druhou třetinu, si zahráli rovněž Středočeši, ale bez efektu. V 26. minutě už však domácí vedli, když Kotvanovo nahození od modré čáry sklepl ze vzduchu Vondrka a Will neměl šanci zasáhnout. Chvilku nato pálil chytře přes obránce Procházka, Will byl ale s lapačkou dostatečně rychlý.

Pláněk přispěchal s další šancí, když v oslabení zakončil přečíslení dvou na jednoho. Brzy poté, co se základní doba přehoupla do druhé poloviny, Redenbach oslovil parádní nahrávkou Ordoše a ten nezaváhal. V 35. minutě si Mladoboleslavští vzali vedení zpět: Pláněk vypálil od modré čáry, v souboji o vyražený puk přetlačil Zohorna Ševce a uklidil puk do odkryté branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól střílí Michal Vondrka (vlevo) z Mladé Boleslavi. Vpravo je brankář Liberce Roman Will.

Slibnou šanci na navýšení náskoku nevyužil zkraje třetí části Šťastný. Domácí hráči protivníka do vyložených šancí nepouštěli, až v 49. minutě jel Hudáček ze strany sám na Krošelje, jenže kličku příliš protáhl a z velkého úhlu neuspěl.

Při dorážce nedotáhl blafák k vyrovnání Lenc. Takřka tři minuty před závěrem sáhli hosté ke hře bez gólmana, jenže dnes nebyl jejich den. Procházka tak dotíral na Birnera, až jednomu z hostujících tahounů puk odskočil a skončil v prázdné brance. Gól byl přiznán Klepišovi. O 17 sekund později oslavil čtvrtý zásah Pacovský.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Vondrka (Kotvan, Skalický), 35. R. Zohorna (Pláněk, M. Látal), 58. Klepiš, 59. Pacovský (P. Musil) - 31. Ordoš (Redenbach, Kolmann). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:6, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kovačevič, Němeček, Kurka, Kotvan, Pláněk, Hrdinka, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, R. Zohorna, M. Procházka - M. Látal, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, od 21. navíc Doherty - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Reklama

Související témata: