Hlavní obsah

Liberecký Vlach přijde za ránu Klepišovi o deset procent z platu

Praha

Liberecký útočník Jaroslav Vlach přijde o deset procent z platu za to, že v třetím čtvrtfinále play off hokejové extraligy udeřil rukavicí do obličeje mladoboleslavského Jakuba Klepiše. Pokutu mu uložil předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík po podnětu Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Michal Vondrka (vlevo) a Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi se radují.

Článek

Vlach se dostal do potyčky s Klepišem na začátku poslední minuty zápasu, který Mladá Boleslav vyhrála 4:1. Po krátké výměně názorů, kdy už byl mezi oběma hráči rozhodčí, Vlach ještě jednou Klepiše tvrdě zasáhl. Oba hráči dostali od sudích dvouminutový trest za hrubost, liberecký útočník navrch ještě 10 minut za nesportovní chování, protože nakopl Klepišovu helmu.

"Potom, co byla jeho předchozí potyčka s Jakubem Klepišem zřetelně ukončena, se dopustil úderu pravou rukavicí, kterým zasáhl protihráče, nejevícího zájem v potyčce pokračovat, do obličeje," uvedl Ujčík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Němeček (vlevo) z Mladé Boleslavi a Jan Ordoš z Liberce.

Přestupek ohodnotil jako bitku. Vlachovi přitížil i fakt, že patří mezi vyhlášené bijce a za podobný přestupek již byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice