Hlavní obsah

Hráči porážku ustáli, šéf Vítkovic Pavlík nikoliv. Vtrhl mezi rozhodčí a vynadal jim

Ostrava
Aktualizováno

Touha prodrat se po letech nakukování do play off konečně mezi čtyři nejlepší týmy hokejové extraligy se Vítkovicím znovu rozplynula ve čtvrtfinále. Stejně jako v minulé sezoně s Kometou Brno prohráli tentokrát 0:4 i s Třincem. Hráči i trenér Jakub Petr porážku ustáli, jejich šéf Aleš Pavlík nikoliv.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Šimon Hrubec z Třince a útočník Vítkovic Jan Schleiss.

Článek

Po utkání rozlícený majitel klubu a šéf Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Pavlík vlétl do kabiny rozhodčích a hlavnímu sudímu Janu Hribikovi, který čtvrté utkání řídil společně s Romanem Mrkvou a čárovými Danielem Hynkem a Michale Zíkou, od plic vynadal. „Po skončení utkání vstoupil do kabiny rozhodčích a obvinil Jana Hribika, že je zkorumpovaný, že se mu vysmívá, a že úmyslně poškodil domácí tým. Celý výstup zakončil slovy: Ty hajzle," píše se v zápise o utkání.

Komise rozhodčích v úterý uvedla, že Pavlíkovo nařčení z korupčního jednání nemůže akceptovat. „Přestože komise rozhodčích konstatuje, že ve čtvrtém utkání série došlo při vyloučení hráče Vítkovic Patrika Zdráhala za hákování v čase 47:33 k pochybení ze strany hlavního rozhodčího Jana Hribika, zcela zásadně odmítá, že by mohlo dojít k jakémukoliv druhu úmyslného ovlivnění utkání a korupčnímu jednání," stojí v prohlášení zaslaném pro hokej.cz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický brankář Patrik Bartošák a jeho spoluhráč Jaroslav Mrázek po třetím inkasovaném gólu.

"„Je běžné, že především v rozhodujících zápasech, jako jsou utkání play off, dochází k řadě situací, které z pohledu jednotlivých týmů mohly být vyřešeny rozhodčími jinak. Veškerá utkání této série byla podrobena detailnímu rozboru, stejně i jako utkání play off ostatních týmů. Přestože v utkáních došlo k několika oboustranným dílčím pochybením, byla tato utkání řízena zcela v souladu s fair play a výkony rozhodčích neměly v žádném případě vliv na výsledek této série," dále se píše v prohlášení komise rozhodčích vedené Vladimírem Šindlerem. Pavlíkovými slovy se nyní bude zabývat disciplinární komise.

Hráči křivdu necítili. Nebo o ni nemluvili. „Já věřím, že rozhodčí pískají to, co vidí. Je to jejich svědomí," řekl vítkovický útočník Jakub Lev. „Bolí nás to hodně, ale Třinec byl lepší a byl efektivnější. Tu sérii vyhrál zaslouženě," dodal zkušený hokejista, který se v sérii proti Třinci gólově neprosadil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankáři Patrik Bartošák (vlevo) z Vítkovic a třinecký Šimon Hrubec se zdraví na konci zápasu

„Věděli jsme, že jestli máme šanci uspět, tak se jim budeme muset vyrovnat v bojovnosti. To se myslím povedlo, ale ve všech ostatních aspektech nás předčili. Herně i v brance. Musíme uznat, že když Třinec začal hrát, tak byli prostě lepší," krčil rameny nejlepší vítkovický hráč v play off brankář Patrik Bartošák.

Trenér Vítkovic Jakub Petr hledal klíč k porážce 0:4 na třineckém ledě. „V úvodu série jsme byli bázliví. Vůbec jsme nevyužili psychické pohody po vyřazení Sparty Praha v předkole," připustil Petr. „Rozhodují přesilovky a v nich jsme byli prostě špatní. Poslední zápas to jednoznačně odhalil. Sice jsme vedli, ale Třinec dvěma góly v početní výhodě zápas otočil a poradil si i s výhodou pěti proti třem, kde získal rozhodující náskok. Bylo to podobné jako minule s Kometou," povzdychl si Petr.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články