Hlavní obsah

Měl jsem zrovna hůl mezi nohama, usmíval se plzeňský mladík po mistrné teči

Stal se nečekaným hrdinou večera. Útočník Jakub Pour rozsekl zkraje třetí třetiny páté čtvrtfinálové bitvy nerozhodný stav a ihned se octl uprostřed těl jásajících spoluhráčů. Svým druhým zásahem v play off nasměroval hokejisty Plzně k výhře 2:0 nad Olomoucí, která bude ve čtvrtek před vlastními fandy odvracet postupový mečbol.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Z gólu se radují hráči Plzně (zleva) Jaroslav Kracík, Nick Jones (vzadu), Connor Allen, Miroslav Indrák a střelec branky Jakub Pour.

Článek

„Allen mi dal křížným pasem puk před prázdnou bránu. Já měl zrovna hůl mezi nohama a nějak se to snažil dostat do brány. Ještě se pak podívám, jak to tam vlastně padlo," popisoval s úsměvem devatenáctiletý mladík mazáckou teč z 42. minuty.

Jeho elegantní zakončení domácí tým ve vyrovnaném duelu spasilo. Olomouc v čele s výborným Konrádem opět skvěle bránila, měla šance a v závěru mohla vyrovnat. Dvojnásobnou početní výhodu trvající dvě minuty však trestuhodně promarnila, navíc v ní pořádně ani nevystřelila.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jakub Pour (uprotřed) z Plzně, David Škůrek (vlevo) a Petr Kolouch u Olomouce.

„Zahráli jsme ji úplně blbě. Najednou jsme se báli puku," štvalo zkušeného forvarda Hanáků Zbyňka Irgla, jenž stále čeká na první trefu v sérii.

„Klobouk dolů před našimi kluky, oni si nic loženého nevypracovali, já měl během těch dvou minut snad jeden zákrok," kontroval plzeňský brankář Dominik Frodl po první nule v extraligovém play off, na niž potřeboval devětadvacet zásahů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Eberle z Plzně se snaží překonat brankáře Olomouce Branislava Konráda. Vlevo Martin Vyrůbalík.

Třetí bod ještě Škodě stvrdil v závěru ranou Allen a parta Ladislava Čiháka má nabito na rozhodující úder. „Olomouc styl hry nezmění. Bude hrát z defenzivy, blokovat střely a snažit se udeřit z protiútoku. Musíme být pozorní," krotí nadšení Pour.

Reklama

Související témata: