Hlavní obsah

Vyhráli jsme v prodloužení, snad to Kometu o to více bolí, přeje si liberecký hrdina Jelínek

Liberec

Před brankou soupeře mu to sedí, tam umí svoje přednosti využít a dokáže se prosadit. Útočník Liberce Petr Jelínek to znovu ukázal v prvním semifinále s Brnem, které Severočeši vyhráli 4:3 v prodloužení a ujali se vedení 1:0 na zápasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak inkasuje třetí gól.

Článek

„Jsou to skvělé pocity. Vyhráli jsme v prodloužení a doufám, že o to více je to bolí. Ale jde jen o první malý krůček, takže se už soustředíme na čtvrteční zápas," poznamenal Petr Jelínek.

Běžela devátá minuta dodatečné dvacetiminutovky, když mu na jeho tradiční místo do mlýnice před branku soupeře adresoval přihrávku Tyler Redenbach a kapitán Bílých Tygrů nastavil čepel a rozsekl dramatickou bitvu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brněnský Silvester Kusko (vlevo) nedovoleně zastavil Tomáše Filippiho z Liberce. Vpravo brankář Brna Marek Čiliak.

„Bylo to sehrané. Lukáš Krenželok to dal nahoru na Martina Ševce, ten na Tylera Redenbacha a já stál před bránou. Byl jsem tam zapřený a čekal, jestli mi to tam dá. Povedlo se, je to super," popsal vítěznou trefu.

Po zásahu Marka Kvapila v 5. minutě to byl druhý gól domácích při početní výhodě. „V těchto bojích jsou podle mě přesilovky nejdůležitější částí zápasu. A my jsme je proměnili, takže je to skvělé," liboval si Jelínek. Účinná zbraň proti Mladé Boleslavi ve čtvrtfinále platila v úvodním díle i na Kometu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z úvodního gólu.

„Snažíme se je hrát furt stejně. Samozřejmě koukáme na video, jak kdo brání, ale to je v dnešní době normální," poznamenal centr třetí formace. Ta se prosadila i při třetí brance bílých šelem na 3:2, když podél pravého mantinelu pláchl rychlík Marek Zachar a před brankou perfektně našel Lukáše Krenželoka.

„Marek hraje parádně. Když do toho kopne, tak ho zastaví až mantinel. Je neskutečně rychlý a když to rozkmitá, těžko se chytá," pochválil parťáka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will se vrhá za pukem.

Parta Filipa Pešána se ujala vedení v sérii 1:0 na zápasy a získala tak psychickou výhodu. „Možná malinkou psychickou výhodu to může znamenat, ale ještě není nic hotového. Jsou týmem, který hraje play off pravidelně každý rok, takže si myslím, že jedna porážka je nesloží," uzavřel Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články