Hlavní obsah

Další drama v Liberci ovládla Kometa a vyrovnává stav série. Plzeň i podruhé vládla v Třinci

Praha
Aktualizováno

Hodně nečekaně se zatím odvíjí semifinálová série mezi Třincem a Plzní. Západočeši po včerejší výhře 4:1 uspěli na hřišti Ocelářů i dnes, když zvítězili 3:2 a v sérii se ujali vedení již 2:0 na zápasy. I druhý zápas mezi Libercem a Kometou muselo rozhodnout prodloužení, v něm byli tentokrát úspěšnější hosté, když vyhráli 3:2 a vyrovnali tak stav série na 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Krenželok (vpravo) z Liberce a Tomáš Malec z Brna.

Článek
Fotogalerie

Ani do druhého zápasu na vlastním ledě nevstoupil favorizovaný Třinec dobře. A zase za to mohla dvojice Gulaš-Kovář, která měla hlavní podíl na středečním vítězství Západočechů.

V osmé minutě se po krásné kombinaci prosadil z přesilové hry prvně jmenovaný a poslal Plzeň do vedení. A to nebylo vše. Minutu a čtyři sekundy před koncem první části z velmi podobné situace a opět z přesilové hry poslal hosty do dvoubrankového vedení Denis Kindl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Plzeňský útočník Milan Gulaš (druhý zleva) poté, co překonal Šimona Hrubce v brance Třince. S rukama nad hlavou se raduje Václav Nedorost z Plzně.

Klíčovou roli hrály přesilovky i nadále. V 31. minutě vrátil domácí tým do hry Michal Kovařčík, který přesnou ranou překonal Dominika Frodla a snížil na jednobrankový rozdíl.

Další komplikace pro Oceláře přišla ve 47. minutě po trefě Miroslava Indráka, který upravil skóre na 3:1. Domácí však stihli rychle reagovat, když se o tři minuty později trefil Martin Růžička.

Indiáni si už nadějný náskok vzít nenechali, utkání dovedli do vítězného konce a v sérii se překvapivě ujali vedení 2:0 na zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Kovář z Plzně a David Musil z Třince.

I druhý zápas v Liberci rozhodlo prodloužení

Největší šanci otevřít skóre druhého utkání semifinálové série mezi Libercem a Kometou dostal Marek Kvapil, který v 10. minutě neproměnil trestné střílení. Více ze hry měli v první třetině domácí, kteří na branku Marka Čiliaka vyslali devět střeleckých pokusů, hosté pozornost Romana Willa prověřili šestkrát. Diváci se však v úvodní dvacetiminutovce branky nedočkali.

Parádně vstoupili Bílí Tygři do druhé části, když se už po sedmnácti sekundách prosadil v rozhozené obraně hostů Lukáš Krenželok a přesnou ranou nedal Čiliakovi šanci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Orsava z Brna dává druhý gól brankáři Liberce Romanu Willovi.

Kometa měla v dalším průběhu více ze hry, Willa však překonal až v 35. minutě Martin Dočekal, který těsně před domácím gólmanem tečoval Orsavovu střelu od modré čáry. Úřadující mistři se však z vyrovnání neradovali dlouho. O 92 sekund později vrátil domácím vedení Marek Zachar, který zakončil akci dva na jednoho.

I podruhé však dokázali hosté vyrovnat. Závaru před Willovou brankou využil v 51. minutě Jakub Orsava a začínalo se opět od začátku.

I druhý zápas tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm byli tentokrát úspěšnější hosté, když v 70. minutě rozhodl parádní ranou Peter Mueller.

Semifinále play off hokejové extraligy, 2. zápasy:
Třinec - Plzeň 2:3
Branky: 31. M. Kovařčík, 51. Růžička - 9. Gulaš, 19. Kindl, 47. Indrák
Stav série: 0:2
Liberec - Brno 2:3 po prodl.
Branky: 21. Krenželok, 37. Zachar - 35. Dočekal, 51. Orsava, 70. Mueller
Stav série: 1:1

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín