Hlavní obsah

Kladno slaví, Jágr pomohl dvěma body skolit Motor! Pardubice zničily zoufalý Chomutov

České Budějovice/Pardubice
Aktualizováno

Pozdní finiš Motoru a jednoznačná záležitost. V takové režii se nesly čtvrté zápasy barážové skupiny o hokejovou Tipsport extraligu. Kladno si podruhé v řadě poradilo s Českými Budějovicemi, když tentokrát zvítězilo na ledě Jihočechů 4:3 a v tabulce mu patří se šesti body druhé místo. V parádních výkonech pokračují Pardubice. Na tři výhry z úvodních kol navázaly i proti Chomutovu, který deklasovaly 7:0. Dynamo tak tabulku suverénně vede s plným počtem dvanácti bodů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna, Václav Karabáček z Budějovic, Ladislav Zikmund z Kladna, Jiří Šimánek z Budějovic a brankář Budějovic Petr Kváča.

Článek
Fotogalerie

Lepší vstup do zápasu s Českými Budějovicemi si kladenští hokejisté přát nemohli. Už ve 4. minutě je poslal do vedení Tomáš Redlich, o další čtyři minuty později přidal po mizerné rozehrávce domácích druhou trefu Jaromír Jágr, kterému nahrával Tomáš Plekanec.

V prostřední části dominance Středočechů pokračovala. Ve 26. minutě navýšil náskok hostů svou druhou brankou večera Redlich, který z bezprostřední blízkosti překonal Petra Kváču.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Budějovic Petr Kváča a Brendon Nash z Kladna.

Další úder do jihočeského sebevědomí přišel o necelé dvě minuty později, kdy se trefil po nahrávce Zikmunda a Jágra rakouský obránce ve službách středočeského klubu Andre Lakos. Po čtvrté brance vystřídal Kváču v brance Motoru Jan Strmeň. Až poté se ke slovu dostali domácí. Vyprodaný stadion rozjásal přesnou střelou Jakub Doktor a snížil na 1:4.

Naději na zvrat dala domácím hned úvodní minuta závěrečné části, když se po 35 sekundách prosadil Lukáš Endál a snížil na dvoubrankový rozdíl. Na dostřel přiblížil domácí Zdeněk Doležal, do konce zápasu však zbývalo již pouhých osm sekund. Více už Motor nestihl, zápas prohrál 3:4 a v barážové tabulce mu patří s dvěma body poslední čtvrté místo.

Dalším soupeřem kladenských hokejistů bude v neděli Chomutov, který Rytíři přivítají na vlastním ledě.

Foto: ČTK

Redlich poslal Kladno do vedení

Pardubice zničily neškodné Piráty

V parádní formě se v barážové skupině prezentují hokejisté Pardubic. Po třech úvodních výhrách výborně začali i domácí zápas s Chomutovem, když je poslal v 6. minutě do vedení francouzský útočník Jordan Perret.

Druhý úder bolel Piráty hned dvakrát, náskok Východočechů totiž navýšil Jan Mandát při vlastním oslabení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Ivan Huml z Chomutova a Petr Sýkora z Pardubic.

Definitivních myšlenek na obrat se svěřenci Vladimíra Růžičky museli vzdát o tři minuty později, kdy v přesilové hře překonal Justina Peterse Tomáš Rolinek. Ještě do konce třetiny přidal čtvrtou trefu Patrik Poulíček. Pátou branku dal ve třetí třetině do rozložené obrany Pirátů Marek Hovorka, šestou v 56. minutě Lukáš Horký a trápení  hostů završil v poslední minutě opět Hovorka.

V pátém nedělním barážovém kole jedou Pardubice na led Českých Budějovic.

Baráž o hokejovou extraligu - 4. kolo:
České Budějovice - Kladno 3:4
Branky: 32. Doktor, 41. Endál, 59. Doležal - 4. a 26. Redlich, 8. Jágr, 27. Lakos
Pardubice - Chomutov 7:0
Branky: 6. Perret, 24. Mandát, 27. Rolinek, 37. Poulíček, 45. a 60. Hovorka, 56. Horký
Tabulka:
1.Pardubice4400021:212
2.Kladno420026:106
3.Chomutov410127:174
4.České Budějovice401039:142

Reklama