Hlavní obsah

V ostré bitvě Liberce s Brnem šel k zemi i zraněný fotograf. Doufám, že mě Tygři pomstí, říká

Brno

Vyhrocená série mezi Libercem a Brnem o finále nebolí jen hokejisty. Při pondělním čtvrtém semifinálovém utkání (3:2 v prodloužení pro Brno) museli šít i fotografa Bílých Tygrů Jiřího Prince, jenž mezi střídačkami „odskákal“ souboj libereckého Jaroslava Vlacha s brněnským Tomášem Malcem zásahem hokejky do obličeje.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zraněný liberecký fotograf Jiří Princ.

Článek

Co se stalo? „Moc jsem to vlastně ani neviděl... Vím, že tam na sebe najížděl Vlašák s Malcem, otáčel jsem se a byl jsem už zády k nim, ale stejně jsem schytal hokejkou od Malce. Jen jsem ucítil ránu, která krvácela, takže se to muselo na ošetřovně zašít. Naštěstí to nebylo nic vážného, takže jsem se mohl vrátit a zápas dofotit," popisuje Jiří Princ, jemuž ránu nad okem doktor zašil dvěma stehy.

„Raději si ani nepředstavuju, co by se stalo, kdyby to šlo o kousek níž. Takže jsem se vlastně otočil ještě dobře," dodává. Hokejisté si z něj následně utahovali, že teď už je konečně jedním z nich. „Kolik?", ptali se ho. „Dva stehy? To je ho...," zněla odpověď.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lékař ošetřuje fotografa Jiřího Prince, kterého zranila hokejka brněnského Tomáše Malce.

Prostor mezi střídačkami patří tradičně k hlavním místům, odkud muži s vestami pořizují snímky vypjatých bitev. A jelikož chybí plexisklo, musí být neustále ve střehu.

„Není to tam úplně bezpečné. Když dojde ke srážce, musíte zareagovat ideálně ještě dřív, než k ní dojde. Hokejky tam docela lítají. Ale hůl většinou vidíte a můžete to odtušit. Daleko nebezpečnější jsou puky, které jsou prudší, a ne vždy jsou vidět," vysvětluje Princ, jenž hokej fotí přes šest let.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ladislav Šmíd z Liberce (vlevo) se s Leošem Čermákem nemazal.

„Člověk musí být připravený. Kdyby to člověk sledoval, musíme se tam otáčet. Když to jde, musíte často od manťáku odstupovat. Tentokrát jsme to však snad čtyři nestihli a jen se sklonili, jen já byl nějakej pomalej... Ale pukem i hokejkou jsem už dostal, jen poprvé z toho byla tržná rána," prozradil fotograf ve službách Bílých Tygrů.

„Ovšem šlo o běžný střet. Jen hokejka letěla prostě blbě, včas ji nezastavil, za to bych Malcovi trochu vyčinil. Jinak to docela dobře kontrolují, teď se asi jen srazili blbě a ruku neudržel," dodává.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Karel Plášek z Brna střílí v prodloužení rozhodující gól za záda libereckého brankáře Romana Willa. Vpravo je Michal Birner z Liberce.

Více než zranění ho však bolela prohra Severočechů a vyrovnání série na 2:2. „Doufám, že mě hokejisté pomstí a Tygři celou sérii pro mě vyhrají," uzavírá se smíchem Princ.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články