Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 1:4Kladno obratem ve druhé třetině zlomilo neporazitelnost Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Sýkora 1 : 0
27. Svedlund (trestné střílení) 1 : 1
34. Bláha 1 : 2
37. Hajný 1 : 3
60. Plekanec 1 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Kladna vyhráli na ledě Pardubic 4:1 a jsou prvním týmem, který dokázal Dynamo v baráži o extraligu obrat o body. Klíčová pro vývoj utkání 6. kola byla druhá třetina, ve které Rytíři třemi góly otočili stav. Druhé Kladno se přiblížilo vedoucím Pardubicím na tři body a před třetím Chomutovem si drží pětibodový náskok.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl a útočník Tomáš Plekanec z Kladna.

Článek

Kladno začalo ve vyprodané pardubické aréně aktivně, ale sérii střel v branku nepřetavilo. Skóre tak otevřel ve čtvrté minutě Sýkora, který se prokličkoval mezi beky. Pardubice měly další možnost při přesilovce, jenže Rolinek přestřelil a Schause vychytal Cikánek. V závěru první části zahodil gólovou možnost osamocený Mandát.

Rytíři hráli s favoritem vyrovnanou partii a ve druhé třetině navíc přidali potřebnou produktivitu. Remízový stav zařídil ve 27. minutě Svedlund, který střelou k tyči proměnil trestné střílení nařízené za faul Schause na Machače. Dynamo mohlo rychle odpovědět, jenže Hovorka dorážkou Sýkorovy střely trefil jen tyčku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubického kanonýra Petra Sýkoru střeží kladenský zadák André Lakos.

Ve 34. minutě se znovu radovali Rytíři, když Lakosovo nahození šikovně tečoval clonící Bláha. Pardubice viditelně znervózněly a za necelé čtyři minuty inkasovaly znovu. V závaru před Kacetlem si našel puk Hajný a střelou do opuštěné klece zvýšil náskok Kladna. V poslední minutě druhé třetiny dostali hosté k dispozici přes minutu a půl přesilovky pět na tři a Jágr ve své první šanci pálil z první jen do Kacetla.

Kladenský útočník měl velkou možnost i na začátku třetí třetiny, ale Říhovu odraženou střelu nedokázal dorazit do branky. Na druhé straně Cikánek skvělým zákrokem vyrazil Machalovu bekhendovou střelu. Při zkrácené přesilovce Kladna se předvedl i Kacetl, který vychytal nehlídaného Zikmunda.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Poprvé na kolenou. Brankář Pardubic Ondřej Kacetl a jeho spoluhráč Nicholas Schaus po inkasované brance.

Dynamo se nemohlo dostat k potřebnému tlaku, všechny jeho útočné pokusy obrana Rytířů bez větších potíží rozbíjela. K obratu nepomohla ani hra bez brankáře, při které Cikánek zneškodnil šanci Porselanda. Střelou do prázdné branky uzavřel skóre Plekanec.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. P. Sýkora (M. Kratochvil) - 27. Svedlund z trest. střílení, 34. Š. Bláha (A. Lakos), 37. Hajný (Š. Bláha, T. Kaut), 60. Plekanec (A. Lakos). Rozhodčí: Pavlovič, Šír - Gebauer, Špringl. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, J. Zdráhal, Porseland - P. Sýkora, Ihnacak, M. Kratochvil - Hovorka, Mandát, Rolinek - L. Horký, Poulíček, Machala - J. Kloz, Marosz, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Kladno: Cikánek - J. Říha, Kehar, B. Nash, Zajíc, A. Lakos, P. Hořava - Jágr, Plekanec, Zikmund - Redlich, Vampola, J. Strnad - Melka, Machač, Svedlund - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: