Hlavní obsah

Hokejový obránce Šmíd bude hrát za Liberec i v další sezoně

Liberec

Hokejový obránce Ladislav Šmíd bude nadále oblékat dres Liberce. Bílí Tygři, kteří si v sobotu vybojovali postup do finále extraligy, dnes oznámili, že se s třiatřicetiletým bekem domluvili na smlouvě pro další sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Šmíd z Liberce

Článek

"Láďa je každým coulem hokejový profesionál a srdcař. Na ledě dokáže dominovat, uplatnit svůj klid a přehled v rozehrávce, podpořit útok, podržet puk i dobře vystřelit. Svou zkušeností a přístupem dokáže strhnout i korigovat mladší spoluhráče jak na ledě, tak mimo něj," uvedl sportovní manažer a trenér Filip Pešán v tiskové zprávě.

Šmíd se do mateřského klubu vrátil ze zámoří před dvěma lety a stal se klíčovým členem defenzivy. V této sezoně odehrál včetně play off 62 zápasů s bilancí pěti branek a 24 asistencí. V základní části i v bojích o titul je nejvytíženějším hráčem soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Michal Birner (uprostřed), Ladislav Šmíd a brankář Roman Will z Liberce se radují z postupu.

"Jsem rád, že s Láďou můžeme počítat i do další sezony, protože je dle mého názoru jedním z nejlepších obránců v celé extralize," řekl Pešán na adresu obránce, jenž v NHL odehrál téměř 600 zápasů za Edmonton a Calgary.

Reklama

Související témata: