Hlavní obsah

Hokejisté Zlína mají nového trenéra

Praha

Hokejisty extraligového Zlína bude od příští sezony trénovat Antonín Stavjaňa, který ve funkci nahradí Roberta Svobodu. Informovaly o tom oficiální stránky Nitry, kterou šestapadesátiletý kouč dovedl v tomto ročníku slovenské nejvyšší soutěže ke stříbrným medailím. S Berany Stavjaňa podepsal smlouvu na dva roky, jeho asistentem bude Martin Hamrlík, trenérem brankářů pak Richard Hrazdira. Oba stejné posty zastávali i za Svobody.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Antonín Stavjaňa se stříbrnou medailí, kterou v úterý získal s Nitrou ve slovenské nejvyšší soutěži. Nyní se vrací do Zlína.

Článek

„Navzdory platné smlouvě jsme trenérovi nebránili odejít. Dostal nabídku z rodného města a určitě jde o posun v jeho kariéře. Za odvedenou práci mu děkujeme a přejeme hodně štěstí v novém působišti," uvedl prezident Nitry Miroslav Kováčik.

Stavjaňa strávil v Nitře s přestávkami celkem šest sezon a v každé z nich klub získal medaili. Tu nejcennější v ročníku 2015/16, letos mužstvo dotáhl až do finále, kde Nitra nestačila na Banskou Bystrici.

Nyní se bývalý vynikající obránce, který v hráčské kariéře získal dva tituly mistra světa a čtyři bronzy ze světových šampionátů, vrací do Zlína. Ten jako hlavní trenér vedl už mezi lety 1999-2001 a rovněž v sezoně 2002/03. V následujícím ročníku, v němž Berani získali extraligový titul, v klubu působil jako sportovní manažer.

V Česku naposledy Stavjaňa trénoval v sezoně 2017/18 České Budějovice v první lize. V extralize kromě Zlína působil i v Třinci a Karlových Varech

Zlín v aktuální sezoně extraligy postoupil pod vedením Roberta Svobody do předkola play off, v němž vypadl s Mladou Boleslaví.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice