Hlavní obsah

Zápas blbec. Není důvod k panice, uklidňuje Šmíd v situaci, kterou Liberec ještě nezažil

Hynek PreislerSport.czPrávo

Tohle ještě Bílí Tygři v letošním play off nezažili. S Třincem padli v prvním finále na svém ledě 1:2 a premiérově tak ve vyřazovacích bojích v této sezoně zaostávají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Šmíd z Liberce

Článek
Fotogalerie

„Je to však jen zápas číslo jedna, takže není důvod k žádné panice. Ale pár věcí jsme si v kabině museli vysvětlit. Doufám, že si to každý vezme u srdce a začne u sebe. Podíváme se do zrcadla a v pátek na led vlítne úplně jiný tým," slíbil obránce Severočechů Ladislav Šmíd.

Bílí Tygři prohrávali od první třetiny a když dokázali ve 37. minutě vyrovnat, za necelou minutu a půl pustili Oceláře znovu do vedení a na druhé srovnání už síly neměli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor libereckého gólu Tyler Redenbach.

„Soupeř odehrál výbornou první třetinu, nám trochu chyběly nohy. Dali jsme jim v uvozovkách jen pár přesilovek, ale dvě využili. V oslabení se musíme určitě zlepšit. A samozřejmě i v přesilovkách," zhodnotil 33letý bek. I Třinečtí pykali třikrát, jenže družina Filipa Pešána tentokrát nehrozila v početní převaze tak, jak bylo jejím zvykem ve čtvrtfinále a semifinále.

„Nebylo tam vlastně vůbec nic. Nestříleli jsme, snažili jsme se hrozně moc kombinovat, což prostě nejde! Když se přesilovky moc nedaří, musíme je zjednodušit a cpát to všechno do brány. Doufám, že si to všichni uvědomíme a zítra tam bude trochu jiný tým," věří Šmíd, s 26 odehranými minutami opět nejvytíženější hráč domácích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fanoušci hokejového Třince během finále extraligy.

„Nevím, jestli jsme byli trochu svázaní a nerozehraní, přeci jen jsme týden nehráli. Ale zase na druhou stranu jsme se dneska ráno probudili a věděli jsme, že budeme hrát finále. To musí být motivace jako blázen a musíme k tomu přistoupit jinak," burcoval před pátečním druhou partií.

Bílí Tygři v letošním play off vůbec poprvé v sérii ztrácejí. Ostatně s Kometou Brno v semifinále prohrávali v šesti duelech jen jednou, a to necelých pět minut. Jinak vždy dotahoval jejich soupeř. Nehrála nezvyklá situace v prvním finále určitou roli?

„Doufám, že ne! Celé play off si říkáme, že musíme být sebevědomí za jakékoliv situace. Jestli je někdo nervózní, tak ať na led nechodí. Ovšem myslím, že nikdo nervózní nebyl. Prostě takový zápas blbec. Z těch chyb se musíme poučit. Vyspíme se, zregenerujeme a zítra na to vlítneme," plánoval Šmíd.

Ocenil i soupeře. „Třinec dobře bruslí. Mají tam nějaké rozdílové hráče. Dobře kombinovali. Myslím, že v první třetině jsme jim dali u nás v pásmu hodně prostoru. Nechali jsme je rotovat, byť jsme si říkali, že to dělat nebudeme, bohužel...," uzavřel Šmíd. Druhý díl finále je na programu zítra na Velký pátek.

Reklama

Související témata: