Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 0:3Piráti vyhráli v Pardubicích, extraliga je však pryč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Koblasa 0 : 1
15. Dlouhý 0 : 2
43. Chrpa 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic prohráli v 10. kole baráže o extraligu s Chomutovem 0:3. Hosté o svém vítězství rozhodli již v první třetině, kterou vyhráli 2:0. Dynamo mělo již před zápasem zajištěnou účast v novém ročníku extraligy a do zápasu nenasadilo několik hráčů základní sestavy. Vzhledem k vítězství Kladna na ledě Českých Budějovic (4:2) však Piráti i přes výhru extraligu opouštějí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Veliký závar před kladenskou brankou

Článek
Fotogalerie

Dynamo se mezi elitou udrželo vítězstvím v úterním zápase na ledě Kladna a do dnešního zapasu nastoupilo bez deseti hráčů základního kádru. Piráti tak měli od začátku více ze hry a v 11. minutě se dostali do vedení.

Kloučka v pardubické brance prostřelil Koblasa, jenž se dvakrát střelecky prosadil i v předešlém duelu. O druhý gól se postaral Dlouhý, jenž tečoval střelu od modré čáry.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Chomutova Justin Peters a Michal Pochobradský z Pardubic.

Ve druhé třetině se ale výkon domácích výrazně zlepšil a Peters v brance Severočechů si hned ve 21. minutě připsal několik zákroků. Při Zdráhalově střele mu pomohla tyč. Při Šťovíčkově vyloučení mohl snížit Poulíček, ale neuspěl stejně jako v další početní výhodě Pochobradský.

Kloučka na druhé straně prověřili také v přesilovce Blaha a Koblasa. Dění prostřední části poté zakončila Zdráhalova střela, která opět skončila na tyčce.

Ve 43. minutě se hosté po pěkné kombinační akci prosadili potřetí a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Další branku mohl v 52. minutě přidat Koblasa, podruhé ale Kloučka nepřekonal.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Koblasa (Klhůfek, T. Svoboda), 15. A. Dlouhý (T. Svoboda, Štich), 43. Chrpa (Chlouba, Ouřada). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 8176.
Pardubice: M. Klouček - J. Zdráhal, Budík, Hrádek, J. Mikuš, Nedbal, J. Mertl - Horký, Poulíček, Machala - J. Kloz, Marosz, Dušek - Matýs, Pochobradský, D. Voženílek - Machač, M. Kratochvil. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Chomutov: Peters - Flemming, L. Kovář, Knot, Dietz, L. Blaha, Trefný, Štich - J. Stránský, Huml, Tomica - T. Svoboda, Klhůfek, Koblasa - Duda, Šťovíček, A. Dlouhý - Ouřada, Chlouba, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: