Hlavní obsah

Mrtvý zápas nahradili energií. Konečně to vypadalo jako finále, liboval si liberecký Šmíd

Když ráno před druhým finále Ladislav Šmíd dorazil do kabiny, hned ve srovnání s předchozím duelem zavětřil mezi svými parťáky zcela jinou energii. Liberec se po první prohře probudil a Třinec rozebral 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ladislav Šmíd a brankář Roman Will z Liberce se radují z vítězství.

Článek

„Všichni byli naprosto nabuzení a soustředění, těšili se a chtěli vyvrátit to, co jsme v prvním zápase předvedli. Neměli jsme nohy, bylo to mdlý. Teď byla energie úplně jiná, a tak to má být," pochvaloval si Šmíd.

Po mátožném čtvrtečním výkonu pomohla i řeč zkušeného Martina Ševce, který proti Ocelářům hraje už své deváté finále v kariéře. „Byl tam dlouhý pohovor, Švícko ví, co obnáší vyhrát ve finále," poodhalil Šmíd střípek ze šatny. Podle všeho Ševcův apel zabral.

„Myslím, že každý se podíval do zrcadla, každý si to vzal k srdci. V pátek ráno se objevil úplně jiný tým. Už od rána jsme byli nastartovaní, čímž však nechci tvrdit, že v prvním utkání jsme k tomu přistoupili laxně. Z naší strany to však byl mrtvý zápas. Ve druhém jsme do toho už šli se vším. Bruslili jsme, soupeře tlačili, dávali jsme k nim puky za jejich záda, hráli jsme na puku, cpali jsme to do brány," zamlouval se Šmídovi výrazný obrat. „Podle mě to byl velice kvalitní výkon. Doufám, že si to všichni budeme pamatovat, hlavně v Třinci," věřil zkušený hráč, který je ve svém prvním finále v kariéře.

Bílí Tygři svého soupeře přehráli v prostřední části, kdy ho zatížili dvěma góly. Nejprve však museli přežít hned na startu dvacetiminutovky dlouhé dvojnásobné oslabení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Vlach z Liberce střílí gól. Vlevo je brankář Třince Šimon Hrubec.

„Určitě nám to vlilo do žil energii, ale těch oslabení tam bylo hodně. Když je ubráníte, naleje vám to energii. Ovšem když z toho dostanete gól, tak jde energie dolů. Hráči, co tam chodí častěji, jsou unavení a ti, co tam nechodí, jsou mimo tempo. V příštích utkáních se toho musíme vyvarovat. Je těžké hrát proti tak kvalitní přesilovce, Třinec tam má neskutečný šutéry," pověděl Šmíd. 33letý tahoun na ledě ve druhém mači strávil bez minuty a půl rovnou půlhodinu!

Druhá partie již byla mnohem vyostřenější. „Patří to k hokeji, však je to sport pro chlapy. Občas to bolí. Ale když vyhrajete, všechno vás přebolí. První zápas to bylo mdlý, teď už to konečně vypadalo jako play off, jako finále, tak to má být," pochvaloval si Šmíd, jenž se například na konci druhé části pošťuchoval s Tomášem Marcinkem a daleko nebylo k bitce.

Tygři těsný náskok ve třetí třetině zvýšili gólem Jaroslava Vlacha. K Masarykovu poháru nyní mají oba stejně daleko.

„Jasně, je to povzbuzení, nakopne vás to, ale nesmíme si myslet, že série končí a podobné kraviny. Ve stejné situaci jsme byli i proti Brnu. Teď jedeme do Třince. Před námi je ohromně kvalitní soupeř. Pojedeme tam s pokorou, ale jak už jsem říkal nesčetněkrát, je to o nás, jak k tomu přistoupíme a s jakým nasazením, hlavou a srdcem. Doufám, že tým ukáže, že tahle výhra nebyla náhoda," uzavřel Šmíd.

Reklama

Související témata: