Hlavní obsah

První dohra sestupu z extraligy. Piráti hlásí velké změny

Chomutov

Nepodařená sezona, který vyústila setupem z extraligy po čtyřech letech do první ligy, má v hokejovém Chomutově první dohru. Piráti půjdou do příštího ročníku s novým majitelem, novým statutárním ředitelem i novou správní radou. Novým majitelem klubu se stal podnikatel Milan Soukup, jenž převzal sto procent akcií od Jaroslava Veverky staršího.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejista Jan Stránský z Chomutova.

Článek

„Než proběhne převod akcií po právní stránce, budu fungovat v rámci plné moci," uvedl majitel konsorcia firem HEROS Soukup, který se hned ujímá řízení klubu.

Soukup, jenž se v podnikatelském prostředí pohybuje od roku 1991 a je majitelem informační a bezpečnostní agentury, už jednal s dalšími chomutovskými podnikateli, kteří projevili zájem zapojit se do majetkové struktury hokejového klubu.

Není to však jediná změna, ke které u Pirátů dochází. Nejbližší valná hromada akciové společnosti Piráti Chomutov odvolá z pozice statutárního ředitele Jaroslava Veverku mladšího a jmenuje do této pozice právě Soukupa. Zároveň zvolí novou správní radu, jejíž přesné složení bude ještě předmětem jednání.

Změny se dotknou rovněž zapsaného spolku, jenž se stará o chomutovskou mládež. Jeho novým předsedou bude Soukup, do předsednictva zasednou Stanislav Mikšovic a Jaroslav Veverka starší. „Osobně si myslím, že pan Veverka toho pro Piráty a chomutovský hokej udělal opravdu hodně, proto jsme se dohodli, že bude mít významný vliv na chod mládeže," vysvětlil Soukup.

Otázkou zůstává, kdo povede chomutovské hokejisty v nadcházející sezoně jako trenér. Dosavadní kouč Vladimír Růžička má podepsanou smlouvu ještě na šest let, je ale dost dobře možné, že kontrakt se vztahuje jen na tuzemskou nejvyšší soutěž. A ta už se Pirátů od září týkat nebude.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice