Hlavní obsah

Tygři v extralize poprvé poletí letadlem. Kluci si to pochvalují, já z toho mám hrůzu, děsí se Derner

Liberec

Za Bílé Tygry válí rekordní čtrnáctou sezonu, na palubu letounu však obránce Lukáš Derner kvůli zápasu v rámci tuzemské soutěže nastoupí vůbec poprvé. Liberec na šesté nedělní finále do Třince premiérově ve své extraligové historii letí. Za stavu 3:2 na zápasy pro Oceláře musí bezpodmínečně vyhrát, nechce-li končit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký hokejista David Cienciala a Lukáš Derner z Liberce v akci během finále extraligy.

Článek
Fotogalerie

„S Třincem sice hrajeme play off už podruhé, ale tehdy to bylo čtvrtfinále. Jsou to důležité zápasy o všechno, takže se podřizuje úplně vše tomu, abychom byli dobře připravení na nedělní utkání," řekl Lukáš Derner po dramatickém pátém utkání.

Vítěz základní části ztratil duel o mečbol až po těžké šichtě. Inkasoval v sedmé minutě vyčerpávajícího druhého prodloužení. „Stojí to hodně sil," připustil útočník Lukáš Krenželok. Každý joul energie navíc se tedy bude v neděli v partii o setrvání v boji o Masarykův pohár hodit.

„Každý ušetřený čas je pro nás skvělý. Kluci si to pochvalují, dohromady je to asi hodina cesty. Já z toho však mám hrůzu. Jsem zvědavý, co to se mnou udělá, lítání moc rád nemám... Ale jsme jeden tým, letíme tam vyhrát a vrátit sérii před naše diváky," poznamenal odhodlaně 35letý obránce, jehož tým pro odlet do Těšínska využije letiště Hoškovice u Mnichova Hradiště. Od Liberce vzdálené necelou půlhodinku po dálnici. Cestu by měli absolvovat letadlem s kapacitou pro třicet pět lidí.

„Cesta bude o něco snazší než jet autobusem. Doufám, že dobře zregenerujeme a na zápas se dobře připravíme," věřil kouč Severočechů Filip Pešán.

Vrátí se série do Liberce?

Letecké přepravy nejsou v rámci domácí extraligy až tak časté, ale zase ne zcela výjimečné. Například letošní finalista z Třince sáhl po rychlejší přepravě už před čtyřmi lety, kdy letěl část cesty do Litvínova na třetí finále za stavu 0:2 pro Severočechy. Třinci tehdy ušetřené síly pomohly. Oceláři Vervu zdolali 1:0.

Klidně i stejně hubenou výhru by zítra brali i Tygři. Znamenala by oddálení konce sezony a prodloužení finále, které by tak musel rozsoudit až poslední úterní sedmý zápas pod Ještědem.

Severočeši tomu pevně věří, o čemž svědčí i způsob návratu. Žádné trmácení vlakem či autobusem. „Zpátky prý máme taky letět... Moc bych si přál vrátit to do Liberce, který tím celý žije. Byla by škoda nechat si to utéct mezi prsty," uzavřel Derner.

Kdo vyhraje šestý duel finálové série Tipsport extraligy?
domácí hokejisté Třince
56,1 %
hosté z Liberce
43,9 %
Celkem hlasovalo 856 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.