Hlavní obsah

Slavící Oceláři projeli město autobusem bez střechy. Vyrazil bych s ním i do Varů, smál se Svačina

Třinec

Zlaté medaile na krku, Masarykův pohár pro mistra extraligy nad hlavami, led posetý zlatými konfetami. Tyhle momenty po nedělní čtvrté výhře třineckých hokejistů nad Libercem už jsou minulostí, v ocelářském městě se ale slaví stále.

Hokejisté Třince slaví titulVideo: Jiří Tomaškovič, Sport.cz

 
Článek

„První den po vítězství se protáhl, dali jsme tomu pořádně a někteří jsme pokračovali i další den. Takový úspěch se musí zapít, pořádně oslavit," usmíval útočník Petr Vrána, který po sedmí porážkách konečně finále dokázal vyhrát.

Po oslavách, které se týkaly především týmu, se nyní čerství mistři vydali i mezi své fanoušky. A první společná cesta vedla do Třineckých železáren, kam tým, vyjma reprezentantů Marcinka, Chmielewského, Musila a Hrubce, dorazil stejně jako před osmi lety v autobuse bez střechy. „Lidé mají ohromnou radost. Těšíme se s nimi. My jsme tady byli už před play off a říkali nám, že se máme vracet jenom s pohárem. Tak jsme tady," řekl Vrána poté, co stejně jako ostatní hokejisté zmizel mezi gratulanty, dlouhé minuty rozdával podpisy a se svými fanoušky se fotil a vzpomínal na finálové momenty.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

V otevřeném autobusu projížděli s Masarykovým pohárem městem a slavili titul noví mistři extraligy z Třince.

„Je to jako v roce 2011, zažívám déjà vu. Tehdy taky byla zima. Je to úplně stejné," svěřoval se Martin Adamský, který patří k několika z mála třineckých hráčům, kteří zažili i oslavy premiérového titulu v sezoně 2010/2011. Tehdy nebyl dva dny doma a oslavy nešidí ani letos. „Zatím je to dobré, ale slavím maximálně do neděle. Od pondělí už zase začneme normálně fungovat jako lidi," smál se 37letý útočník.

Svou první mistrovskou oslavu si po čtyřech stříbrných medailích užívá Vladimír Svačina. I jízdu městem v autobusovém kabrioletu. „Já bych v něm jezdil i do Varů. V normálním autobuse máme taky zimu, když jezdíme, teď to bylo to samé. Zima, foukalo. Přesně jako při cestě do Varů," smál se Svačina.

Odnesly to hlasivky

Stejně jako většina spoluhráčů má po náročných dnech potíže s hlasivkami. „Ztratil jsem hlas hned po zápase. První večer byl nejintenzivnější...a ještě nebyl prostor se dát dohromady. Je to náročné. V neděli to skončilo a ve středu jsem byl poprvé celý den doma," přiznal rodák ze Studénky.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Třinecké oslavy titulu.

„A dneškem to začíná zase. Večeře s vedením železáren a další povinnosti až do soboty, kdy to na Hutnickém dni snad už ukončíme. Je to náročné, ale oslavit se to musí. I lidi si to užili a koukli se na pohár. Jen hlas pořád nemám, bolí to, když mluvím," přiznal Svačina.

Oslavy poprvé a v Třinci možná naposledy zažil i David Cienciala, jenž od příští sezony bude hájit zelené barvy Mladé Boleslavi. „Už jsem cítil, že potřebuji změnu, že chci zkusit něco nového. Ale vždycky jsem chtěl s Třincem něco dokázat, to se povedlo a je to úžasné," svěřil se.

Reklama

Související témata: