Hlavní obsah

Novým sportovním manažerem Pardubic by se měl stát Kverka

Novým sportovním manažerem hokejových Pardubic by se měl stát Jaromír Kverka starší, který doposud působil v Karlových Varech. Dozorčí rada východočeského klubu na svém pondělním jednání vedle toho schválila třetího člena představenstva, kterým se stal Martin Sýkora, jenž by měl v nejbližší době v jeho čele nahradit Dušana Salfického.

Foto: Sport.cz

Slovenský útočník Miloš Bubela po podpisu smlouvy s Dynamem. Vlevo tehdejší předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Článek

Představenstvo Dynama dostalo podle zveřejněného komuniké několik úkolů, které má splnit do dalšího zasedání 20. května. Ty se týkají složení hráčského kádru a ekonomiky klubu, navíc má předložit návrh nové organizační struktury hokejového klubu a návrh nového etického kodexu.

"Věřím, že přijatá opatření pomohou hokejovému klubu se co nejlépe připravit na novou sezonu. Činíme je s cílem výrazně zlepšit sportovní výsledky při dodržení schváleného stabilizačního plánu. Naší společnou snahou je rovněž zlepšit obraz celé organizace vůči fanouškům i široké veřejnosti," uvedl předseda dozorčí rady Ivan Šubrt.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pardubický Marek Hovorka jásá po vstřeleném gólu na ledě Kladna.

V rozhovoru pro iSport.cz Šubrt uvedl, že Salfický končí ve funkci generálního manažera. Oficiálně však tato zpráva ještě potvrzena nebyla. "V rámci klubu se bude hledat nějaké řešení, kde by se zkušenosti pana Salfického mohly využít v rozsahu vhodném pro klub," uvedl Šubrt na adresu bývalého brankáře, který je zároveň i minoritním akcionářem.

Dynamo se v aktuální sezoně zachránilo v extralize až v baráži, po základní části i skupině o umístění bylo nejhorším týmem soutěže.

Reklama

Související témata: