Hlavní obsah

Brankář Will jde do Švédska, Liberec bere Kanaďana Peterse

Liberec

Bílé Tygry po třech úspěšných sezonách opouští gólman Roman Will. Nejlepší brankář uplynulé sezony odchází do švédského Rögle BK. Místo něj severočeský klub angažoval kanadského gólmana Justina Peterse, jenž v uplynulé sezoně chytal za Piráty Chomutov.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Roman Will odchází z Liberce.

Článek

„Odchod Romana Willa je pro mě osobně srdeční záležitostí, protože je prostě úžasné mít v organizaci hráče a člověka, jakým je právě Roman. Jeho odchod je logickým krokem v jeho kariéře. Jsem velmi rád, že upřednostnil angažmá, které mu zajistí další rozvoj, namísto angažmá, které by mu přineslo větší finanční zajištění. Přeji mu v jeho další cestě jen to dobré a hodně štěstí. Budu moc rád, když Romana v budoucnu znovu přivítáme v tygřím dresu,“ řekl sportovní ředitel extraligového vicemistra Filip Pešán.

Šestadvacetiletý gólman byl vyhlášen nejlepším brankářem uplynulé sezony. Za Liberec odchytal v uplynulých třech sezonách celkem 160 zápasů s úspěšností přesahující 91 procent.

Bílí Tygři místo odcházející opory angažovali Justina Peterse, který s Libercem podepsal smlouvu na dvě sezony.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Justin Peters bude působit v Liberci.

„Justin je velký profesionál s více než osmdesáti starty v NHL a mnoha zápasy v AHL na svém kontě. Jeho přístup k práci je příkladný a bude dobrým vzorem pro naše mladé gólmany. Těším se na spolupráci s profesionálem, jako je Justin,“ pověděl Pešán.

Peters dvakrát reprezentoval na vrcholném turnaji. Na mistrovství světa 2014 v běloruském Minsku i na zimní olympiádě 2018 v Pchjongčchangu plnil roli týmové trojky. Doma má tak olympijský bronz, který Kanada v Jižní Koreji vybojovala na úkor českého týmu. Na kontě má 83 startů v NHL.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec