Hlavní obsah

Slovenský obránce Romančík posílil nováčka extraligy Kladno

Kladno

Slovenský obránce Ladislav Romančík se stal posilou nováčka hokejové extraligy Kladna. Třiadvacetiletý rodák ze Skalice působil v minulé sezoně v Litvínově a za Rytíře sehrál sehrál v první lize tři zápasy na střídavý start. S klubem majitele Jaromíra Jágra podepsal Romančík roční kontrakt s opcí na další sezonu.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Hráči Kladna, ilustrační snímek.

Článek

"V prosinci a lednu za nás nastoupil a velmi se nám líbil. Je to mladý hráč, který na sobě chce pracovat. Vidíme v něm velký potenciál a věříme, že nám v extralize pomůže," uvedl sportovní manažer a trenér Kladna David Čermák. Romančík sehrál v extralize za Litvínov 25 zápasů, v nichž nebodoval. Za Kladno si připsal dva body za dvě asistence.

V ročníku 2017/18 Romančík působil v Trenčíně a ve 40 duelech slovenské ligy zaznamenal jednu asistenci. V pěti zápasech se objevil i ve slovenské reprezentaci a připsal si rovněž jednu přihrávku. V letech 2014 až 2017 hrál ve Švédsku. Nejdříve nastupoval za juniorské týmy Luley a Södertälje a v ročníku 2016/17 v druhé nejvyšší soutěži za Sundsvall.

Rytíři také uplatnili opci na devatenáctiletého obránce Václava Vebera. Syn mistra světa z roku 1996 z Vídně Jiřího Vebera sehrál v minulém ročníku v první lize 29 utkání a zaznamenal šest bodů za gól a pět asistencí. V jednom duelu úspěšné baráže o extraligu nebodoval.

Z postupového kádru jsou pod smlouvou také obránci Martin Kehar, Josef Zajíc, Matyáš Zelingr a útočníci Štěpán Bláha, Jakub Hajný, Šimon Jelínek, Daniel Kružík, Patrik Machač, Tomáš Redlich, Jakub Strnad a Ladislav Zikmund.

"Jednáme a budeme jednat s ostatními hráči z dosavadního kádru, kterým skončila smlouva. Samozřejmě sledujeme trh a máme vyhlédnuté některé posily," řekl Čermák na konci dubna. Sedmačtyřicetiletý Jágr se zatím ke svým plánů o pokračování hráčské kariéry nevyjádřil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice