Hlavní obsah

Pardubice posilují. Na střídačku se postaví bývalí reprezentanti

Praha

Hokejové Pardubice vstoupí do nové sezony s upraveným trenérským týmem. Hlavní kouč Ladislav Lubina má nové asistenty. Na střídačce s ním bude stát Otakar Janecký a Radek Bělohlav. „Doplnit realizační tým byla jednou z mých nejaktuálnějších priorit. Jsem rád, že jsme se se všemi domluvili na vzájemné spolupráci. Věřím, že vytvoří sehraný tým,“ řekl pro klubový web sportovní manažer Jaromír Kverka.

Foto: www.hcdynamo.cz

Pardubické trenérské trio. Otakar Janecký (vlevo), hlavní kouč Ladislav Lubina a Radek Bělohlav.

Článek

Janecký jako hráč zažil s národním týmem dobu bronzovou. Třetí místo na olympiádě v roce 1992 a třikrát stejná příčka na světových šampionátech v letech 1989, 1992 a 1993. V nejvyšší československé soutěži získal mistrovský titul dvakrát s Pardubicemi, čtyřikrát také slavil s Jokeritem Helsinky finský titul.

Janecký se vrací na místo, kde už působil. K A týmu nastoupil v roli asistenta trenéra v lednu roku 2017, pomohl k záchraně nejvyšší soutěže v téže sezoně a o rok později se mohl radovat z přímého postupu do čtvrtfinále play off.

„Jsem rád, že mohu opět být ve svém klubu. Těším se na spolupráci s Láďou Lubinou a Radkem Bělohlavem. Dva roky nebyly šťastné. Jsem Pardubák, rád kdykoliv pomohu. Láďa vše řídí, má všechno pod kontrolou a mezi nás s Radkem rozdělí úkoly, aby všechno klapalo. Těším se na novou sezonu," nechal se slyšet Janecký.

Bělohlav s reprezentací slavil titul mistra světa v roce 1996, o dva roky později získal bronz. V extralize zažil slavné období Vsetína - dvakrát byl první, jednou druhý. Mistrovský pohár zvedl také se Spartou. Bělohlav působil v Českých Budějovicích v roli trenéra u A týmu i u mládeže, a to až do roku 2018.

"S Radkem Bělohlavem jsme absolvovali několik rozhovorů, vidíme v něm velkou chuť pro práci v Pardubicích. Důležité je, že od prvního momentu cítím souhru a shodu v hokejových názorech mezi námi i s hlavním trenérem. Věřím, že Radek svou pracovitostí i tím, že přichází z jiného prostředí, bude důležitým a prospěšným impulzem pro celý A tým," dodal Kverka.

Reklama

Související témata: