Hlavní obsah

Řepíkem a Kvapilem to nekončí! Sparta mohutně posiluje, jedná s dalšími dvěma reprezentanty

Praha

Do startu nové extraligové sezony sice ještě zbývá dva a půl měsíce, Sparta už nyní ale ukazuje, že to s návratem mezi tuzemskou hokejovou elitu myslí opravdu vážně. Padesát dní poté, co Petr Bříza prodal slavný klub investiční skupině Kaprain, se do Sparty vrátili legendy Petr Ton s Jaroslavem Hlinkou, kteří skládají tým pro nadcházející ročník. Přišlo velké posilování, které však podle informací Sport.cz ještě není u konce.

Foto: Jiří Štarha, www.hcsparta.cz

Nová posila Sparty Marek Kvapil se sportovním ředitelem klubu Petrem Tonem.

Článek

Když byl Petr Ton, nejlepší střelec sparťanské historie, v květnu jmenován do funkce sportovního ředitele, v níž nahradil Michala Broše, měl už pražský celek podepsané tři nové tváře pro příští sezonu.

Staré vedení klubu se dohodlo s útočníky Vladimírem Růžičkou mladším, Matúšem Sukeľem a Davidem Dvořáčkem. To nejlepší ale mělo teprve přijít s nástupem nové generální manažerky Barbory Snopkové Haberové a hlavně s návratem Tona a Hlinky.

Foto: www.hcsparta.cz

Novou generální ředitelkou hokejové Sparty Praha je Barbora Snopková Haberová. Na pozici sportovního ředitele nastupuje bývalý hráč Sparty a reprezentace Petr Ton.

Nejprve roční hostování důrazného forvarda Martina Dočekala z brněnské Komety, opravdu velké ryby ale byly uloveny ve druhé polovině června - před týdnem Sparta ohlásila návrat reprezentačního útočníka Michala Řepíka, v úterý ho pak následoval Marek Kvapil, druhý nejproduktivnější hráč i střelec uplynulé extraligové sezony.

„Zaujalo mě nové vedení klubu a vize lidí, kteří v něm jsou. To jednoznačně napomohlo k tomu, že jsem teď zpátky ve Spartě, v níž jsem vyrůstal," přiznával Řepík, že Tomovy vize hrály v jeho rozhodování o budoucnosti velkou roli.

Velmi podobně mluví i Kvapil, který po předčasném rozvázání kontraktu s Libercem sice uvažoval o zahraničním angažmá, nakonec se ale rozhodl kývnout Spartě. „Cítím, že tento tým má velkou šanci na úspěch. Líbí se mi také směr, kterým se má ubírat. Přišli skvělí hráči a tým vypadá velice slušně," pochvaluje si mistr světa z roku 2010.

Na papíru vypadá Sparta opravdu našlapaně. Zejména v útočných řadách, kde vznikl slušný přetlak, který bude muset řešit. Řepíkem a Kvapilem by však posilování nemělo skončit. Nyní se Pražané poohlížejí po obránci a gólmanovi.

Na brankářském postu má Sparta tandem Matěj Machovský - Jakub Sedláček, přesto klubová generalita sonduje situaci ohledně Michala Neuvirtha. Jednatřicetiletému rodákovi z Ústí nad Labem skončila smlouva ve Philadelphii a novou mu Letci nenabídli.

Foto: Profimedia.cz

Michal Neuvirth v dresu Philadelphie.

A zůstává otázkou, jestli o účastníka Světového poháru v roce 2016 bude mít některý z dalších klubů zájem. Zejména kvůli jeho opakujícím se zraněním, kvůli kterým odchytal v poslední sezoně jen sedm zápasů v NHL a jeden na farmě v AHL.

Neuvirth si uvědomuje, že jeho konec v NHL může přijít už letos a je otevřený návratu do Evropy. Sparta, do níž přišel v dorosteneckém věku a v sezoně 2012/13 si za ni během výluky v NHL zachytal extraligu, o Neuvirtha stojí. A platí to i opačně - šikovný gólman přiznává, že klub s eskem na prsou je jednou z variant, kterou nosí v hlavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Adam Polášek by mohl znovu obléct sparťanský dres.

Ještě blíže je pak Sparta angažování Adama Poláška. Důraznému sedmadvacetiletému reprezentačnímu obránci skončila smlouva v Nižněkamsku a návrat do Sparty, za níž nastupoval tři sezony před svým odchodem do KHL v roce 2016, je podle zdrojů Sport.cz takřka hotovou věcí.

Reklama