Hlavní obsah

Plekanec má laso z Moskvy i ze Švýcarska. Chci zůstat v Česku, kvůli rodině, říká

Praha

Rodné Kladno, ambiciózní Kometa, bohaté ruské kluby, či snad odchod do Švýcarska? Útočník Tomáš Plekanec jako jedna z největších osobností českého hokeje nedostatkem nabídek na další angažmá rozhodně netrpí. „Dejme tomu ještě čas,“ vzkazuje hráč, který v NHL pokořil metu tisíce odehraných zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bude Tomáš Plekanec oblékat dres brněnské Komety i v příští sezoně?

Článek

Vloni zvládl střídavými starty pomoct brněnské Kometě i kladenským Rytířům na cestě zpět do extraligy. Však byl také v prvoligovém play-off i baráži nejproduktivnějším hráčem.

„Potřeboval jsem hrát hodně utkání. Byl jsem po zranění, chtěl hrát extraligu a držet se ve formě. Zároveň jsem slíbil Jardovi, že pomůžu Kladnu zpět tam, kam patří. Jsem rád, že se to povedlo,“ říká Plekanec.

Kometa, nebo Kladno?

O pokračování někdejší ikony Montrealu Canadiens by Rytíři v čele s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem pochopitelně stáli, vloni na podzim se o jeho služby ucházela i Mladá Boleslav, jako reálná varianta se jeví pokračování v dresu Komety.

Jenže silný je i zájem z elitních evropských soutěží. Podle informací Práva o služby bývalého reprezentačního kapitána stojí v Davosu, Luganu i Bernu, z KHL se nejhlasitěji ozývají kluby z Moskvy.

„Zájem ze zahraničí vždycky potěší. Tyhle nabídky ale odmítám. Chci kvůli rodině zůstat v Česku. Už nikam ven nepůjdu. Kariéru rozhodně ukončím u nás,“ prohlásil Plekanec, jenž má syny Matyáše a Adama z předchozího vztahu se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou a nyní čeká potomka s bývalou tenistkou Lucií Šafářovou.

Reklama

Související témata: