Hlavní obsah

Hradec hlásí posilu do obrany. Vyzkouší syna vítěze Stanley Cupu

Hradec Králové/Praha

Zajímavé jméno rozšíří zadní řady Mountfieldu HK. Prozatím na měsíční zkoušku zamířil pod Bílou věž zadák Philip Samuelsson, jenž má na kontě i 13 startů v NHL za Pittsburgh a Arizonu. Syn bývalého švédského reprezentanta a dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru Ulfa Samuelssona by měl poprvé nastoupit za Hradec Králové už v pátečním utkání Ligy mistrů proti domácímu Cardiffu.

Foto: HK Mountfield

Švédský obránce s americkým pasem Philip Samuelsson, který v uplynulé sezoně působil v nižší zámořské AHL v dresu Lehigh Valley, přichází na měsíční zkoušku do extraligového Hradce Králové.

Článek

„Po nepříjemných zdravotních komplikacích, které potkaly některé naše hráče z obrany, jsme okamžitě začali shánět náhradu. Dostali jsme tip a dobré reference na Philipa. Je to hráč, který se nám při zranění Tomáše Linharta a Richarda Nedomlela bude hodit," uvedl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček.

Osmadvacetiletý Švéd s americkým pasem je hlavně defenzivní typ obránce s bohatými zkušenostmi se zámořským hokejem. Řadu let působil hlavně v nižší AHL, kde naposledy oblékal dres Lehigh Valley. „Slibujeme si od něj čistě obrannou práci. I přes nabídky z KHL kývl na spolupráci s námi. Philip přiletí v pondělí odpoledne do České republiky, po přesunu do Hradce se ubytuje a v úterý ráno by měl být k dispozici trenérům," řekl sportovní manažer Mountfield HK Jaroslav Bednář.

V případě, že Samuelsson na zkoušce uspěje, prodlouží s ním východočeský klub spolupráci až do konce sezony.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice