Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 3:2Hokejisté Třince porazili Litvínov pojedenácté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Vrána 1 : 0
37. Kofroň 2 : 0
38. Stránský 3 : 0
40. Zygmunt 3 : 1
52. Kašpar 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili ve 4. kole extraligy Litvínov 3:2 a připsali si jedenáctou výhru nad Severočechy v řadě. Pod výhru úřadujícího mistra, který vedl už o tři branky, se podepsali premiérovými góly v extralize David Kofroň a Matěj Stránský. První trefu hostů vstřelil polský útočník Pawel Zygmunt, který v české nejvyšší soutěži debutoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinec v útoku, nepřehledná situace před brankou Litvínova.

Článek

Trenéři Ocelářů, kteří postrádají pět obránců základního kádru, proházeli po třech prohrách za sebou složení všech útočných formací. Do branky se postavil Bartošák. Na druhé straně se Litvínovu rozpadla elitní řada, nehrál Lukeš ani Válek, i proto si premiéru odbyl Zygmunt.

Hosté chtěli nepříjemnou sérii s Třincem zlomit s gólmanem Honzíkem, který nahradil poprvé v sezoně Januse a měl v úvodní třetině mnohem více práce než jeho protějšek. Nestačil ale pouze na teč Vrány.

Domácí hrozili i v přesilové hře, kde po Rothových střelách neuklidili puk do odkryté branky bratři Kovařčíkové. Hosté málem ve 20. minutě vyrovnali. Tečovaný puk prošel Bartošákovi mezi betony, třinecký gólman ale volný puk v brankovišti stihl zalehnout.

Druhou třetinu odstartovaly šance Vrány a Kovařčíka, hosté kontrovali dvěma přečísleními, ale Jurčík ani Petružálek si na Bartošáka nepřišli. Skóre se pohnulo až v 37. minutě. Kofroň ukryl Honzíkovi střelu zpoza kruhu a Stránský se prosadil o 67 sekund později dorážky. Čtvrtý gól mohl přidal Chmielewski, místo toho udeřil Litvínov: Zygmunt tečoval střelu Ščotky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost třineckých hráčů z třetího gólu proti Litvínovu. Zleva autor branky Matěj Stránský, Patrik Hrehorčák, Vladimír Roth a Petr Vrána.

Litvínov gól povzbudil a kontaktní branku měli v úvodu třetí třetiny na hokejce Trávníček s Jurčíkem. Bartošák ale odolal. Hosté byli přesto za aktivitu odměněni: Kašpar krásnou trefou do růžku snížil. Vyrovnat mohl zblízka Hübl, ale třinecký gólman skvěle zasáhl. O další drama připravil Litvínov Jarůšek, který fauloval Vránu a dostal za zásah vysokou holí čtyři minuty. Po jeho vypršení zůstalo hostům na power play jen šestnáct sekund a vyrovnat se jim nepodařilo.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. P. Vrána (Roth, Gernát), 37. Kofroň (Adamský), 38. M. Stránský (Hrehorčák, P. Vrána) - 40. Zygmunt (Ščotka, J. Říha), 52. Kašpar (M. Hanzl, Jarůšek). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4037.
Třinec: Bartošák - Roth, Gernát, Haman, Galvinš, Hrachovský, M. Doudera - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Kofroň, Hladonik, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Litvínov: Honzík - Trončinský, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, od 38. navíc L. Doudera - Gerhát, V. Hübl, Zygmunt - Jarůšek, Myšák, Kašpar - M. Hanzl, Mikuš, J. Petružálek - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice