Hlavní obsah

Kašík bude po Jágrově nárazu dlouho mimo hru

Hokejisté Zlína se musí na dlouhou dobu obejít bez své brankářské jedničky Libora Kašíka. Opora Beranů má poraněné kolenní vazy a bude mimo hru minimálně dva měsíce. Kašík se zranil v pátečním utkání s Kladnem při střetu s legendárním útočníkem Jaromírem Jágrem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jaromír Jágr v nepříjemném střetu s brankářem Zlína Liborem Kašíkem.

Článek

Sedmadvacetiletý Kašík opustil led za pomoci spoluhráčů brzy po startu druhé třetiny, když do něho narazil Jágr. Hrajícího majitele Rytířů při útoku po levém křídle podrazil domácí obránce Ralfs Freibergs, jenž byl vzápětí potrestán dvěma minutami.

"Dnes jsem obdržel informaci, že doba léčení Libora Kašíka si vyžádá osm až deset týdnů. Jedná se o zranění kolenních vazů. Chtěli jsme mladým gólmanům dát v průběhu sezony šanci, jenže ta doba léčení Libora je dlouhá," řekl zlínský kouč Antonín Stavjaňa po dnešním utkání 6. extraligového kola, v němž Berani prohráli na ledě Liberce 4:6.

Délka Kašíkovy nucené absence ho nepříjemně zaskočila. "Původně se mluvilo o tom, že by mohl chybět jen tři týdny. Myslím si tedy, že to bude na mladé kluky hodně," připustil Stavjaňa, jehož tým po šesti zápasech nemá ani bod a uzavírá tabulku.

Trenéři mají nyní k dispozici jen dva mladé gólmany: dvacetiletého Daniela Hufa a o rok mladšího Michala Kořénka. "Pravděpodobně se budeme poohlížet po nějakém záskoku a dostali jsme už nějaké tipy. Je to však velice čerstvá zpráva. Určitě se ale budeme po dohodě s manažerem snažit s tím něco udělat," prohlásil Stavjaňa.

Reklama

Související témata: