Hlavní obsah

Ujčík trestal! Za zákeřný faul stopka, Jarůšek naopak pykat nebude

Disciplinární komise hokejové extraligy zastavila útočníkovi Mladé Boleslavi Lukáši Žejdlovi nepodmíněně činnost na jeden zápas za zákeřný faul na vítkovického forvarda Ondřeje Romana v nedělním utkání 10. kola. Vynechá tak páteční duel Bruslařů na ledě Karlových Varů. Litvínovského útočníka Richarda Jarůška za zákrok na zlínského obránce Ralfse Freibergse se naopak předseda disciplinárky Viktor Ujčík rozhodl netrestat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Mladé Boleslavi Lukáš Žejdl.

Článek

Žejdlovi byl za zásah do hlavy nebo krku rozhodčími uložen větší trest a osobní trest do konce utkání za zásah do hlavy nebo krku. Ujčík po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že mladoboleslavský před střetem nezvýšil rychlost, neodrazil se ani neoddělil ruce od těla, zákrok však vedl zcela mimo zorný úhel protihráče, který byl v okamžiku střelby ve zvlášť zranitelné pozici a měl minimální možnost se střetu bránit.

„Je přitom na zodpovědnosti hráče, že zákrok povede tak, aby při něm nedošlo k zasažení protihráčovy hlavy či krku a tím k ohrožení jeho zdraví," vysvětlil Ujčík, jenž při vynesení jednozápasového trestu přihlédl mimo jiné k tomu, že Žejdl nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Jarůšek za podkopnutí Freibergse vyfasoval od sudích větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání. Ujčík na základě videozáznamu shledal, že zákrok nebyl veden v žádném případě takovou intenzitou, aby mohl závažnějším způsobem ohrozit zdraví protihráče, a proto řízení s litvínovský útočníkem zastavil.

Reklama

Související témata: