Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 4:1Karlovy Vary vyhrály počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Beránek 1 : 0
8. Gríger 2 : 0
20. Zdráhal 2 : 1
40. Polák 3 : 1
52. Rachůnek 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 12. kole extraligy Vítkovice 4:1 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Gólem a asistencí se na úspěchu Energie podíleli Vojtěch Polák, Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger, dvakrát se Energie prosadila v přesilových hrách. Vítkovice si připsali pátou porážku v posledních šesti zápasech

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z prvního gólu proti Vítkovicím.

Článek

Domácí byli od počátku aktivnějším týmem. Po dvou nevyužitých příležitostech Fleka otevřel skóre v čase 0:53 Beránek, kterému nezištně přihrál Polák.

Srovnat účet zápasu mohl Zdráhal, který ve vlastním ujel karlovarské obraně, ale Novotný jeho střelu zneškodnil. Ještě v téže přesilovce vystřelil v 8. minutě od mantinelu Rachůnek a po teči Grígera skončil podruhé puk za Svobodovými zády.

Další velká možnost na vstřelení gólu se Energii naskytla ve 13. minutě po rychle po sobě jdoucích vyloučeních Gregorce a Výtiska, avšak 69 vteřin trvající přesilovku pět na tři domácí nesehráli vůbec dobře. I díky tomu mohli hosté snížit na 1:2. Ve 20. minutě se o to postaral Zdráhal.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Potyčka v utkání Karlových Varů s Vítkovicemi.

Ve druhé třetině pokračoval útočný hokej z obou stran. Hosté ze Slezska přitvrdili hru a přitlačili hráče z lázeňského města často do jejich obranného pásma, větší příležitost si však nevytvořili. Navíc Novotný chytal spolehlivě.

Důsledkem tvrdé hry ze strany hostí byla ale také častá vyloučení. Ve 40. minutě putoval na trestnou lavici Krenželok a následně po něm za zcela zbytečné napadení Mallet. A další nabídnutou přesilovku o dva muže v poli už domácí využili. První gól po návratu z KHL si připsal Polák.

V závěrečné části byly opět aktivnější Karlovy Vary a soupeře nepouštěly do gólových příležitostí. V 52. minutě upravil na konečných 4:1 Rachůnek.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. O. Beránek (V. Polák), 8. Gríger (T. Rachůnek, Stříteský), 40. V. Polák (Skuhravý, Graňák), 52. T. Rachůnek (Gríger) - 20. P. Zdráhal (Lakatoš, Výtisk). Rozhodčí: Hodek, Bejček - Malý, Pešek. Vyloučení: 3:9. Využití: 2:0. Diváci: 3487.
Karlovy Vary: Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Hlava - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Vítkovice: M. Svoboda - D. Krenželok, Gregorc, Kvasnička, Šidlík, Trška, Výtisk - Schleiss, Roman, P. Zdráhal - Baláž, E. Němec, Mallet - Š. Stránský, Lakatoš, Kurovský - Guman, Werbik. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: