Hlavní obsah

Sparta doma prohrála a na první místo musí zapomenout. Pardubice odjely z Varů s debaklem

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Pardubic nastoupili do utkání 15. kola Tipsport extraligy v Karlových Varech s juniory, jelikož v kabině propukla akutní virová epidemie střevní chřipky a domů odjeli s debaklem 0:8. Olomouc vedla v Mladé Boleslavi, nakonec ale prohrála 1:5. Litvínov doma padl s Plzní 1:3. Vítkovice vyhrály nad Zlínem 4:3 po samostatných nájezdech a Hradec Králové zdolal kladenské Rytíře 2:1 v prodloužení. Sparta ve šlágru kola prohrála doma s Libercem 0:2 a propásla šanci dostat se na první místo před Brno.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna, Petr Zámorský z Hradce Králové a brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Pardubic nastoupili do utkání v Karlových Varech s juniory a na ledě to podle toho vypadalo. Karlovy Vary vedly už po první třetině jasně 3:0 a postupně navyšovaly náskok.

Východočechy od debaklu nezachránila ani výměna brankářů. V čase 24:23 opustil klec Nečas, jenž inkasoval pětkrát. Už za třináct sekund pak lovil puk ze sítě i náhradník Borovička. Nakonec Karlovy Vary vyhrály vysoko 8:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z gólu.

Vítkovice rozpoutaly v bitvě se Zlínem přestřelku. Domácí tým skóroval z první střely zásluhou útočníka Deje, nakonec v první dvacetiminutovce padlo branek pět (3:2). To neustál gólman hostů Čiliak a pustil do branky náhradníka Hufa. V prostřední části pak hosté srovnali na 3:3 a duel nakonec dospěl do samostatných nájezdů. Tam rozhodl ve čtvrté sérii vítkovický útočník Zdráhal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Valentin Claireaux ze Zlína, brankář Vítkovic Miroslav Svoboda a Rastislav Dej z Vítkovic v akci během extraligového utkání.

Plzeň na ledě Litvínova urvala vedení ve druhé třetině zásluhou Kaňáka, hlavní pozornost na sebe poutal ale asistující Milan Gulaš. Ten totiž bodoval v 15. extraligovém utkání za sebou. Severočeši sice na začátku třetí části hry srovnali, ale Indiáni dvěma trefami v závěru rozhodli o své výhře 3:1.

Olomouc sice vedla na ledě Mladé Boleslavi od druhé minuty, jenže pak už stříleli góly jen Středočeši. Dvakrát zamířil přesně zkušený útočník a kapitán týmu Michal Vondrka.

Šestý Hradec Králové se doma trápil s Kladnem. Domácí nakonec urvali vítězství 2:1 v prodloužení a pod novým trenérem Vladimírem Růžičkou, který doplnil Tomáše Martince, bodovali i ve třetím utkání, kdy stál nový kouč na střídačce.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenéři Hradce Králové (zleva) Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.

Sparta sice vyhrála devětkrát za sebou, ale proti Liberci jí to zrovna moc nejde, což se potvrdilo. Tygři, kteří pětkrát za sebou nebodovali, v Praze vyhráli 2:0 a odmítli Pražany pustit na první místo aktuální tabulky před Kometu Brno.

Hokejová Tipsport extraliga - 15. kolo:
Mladá Boleslav - Olomouc 5:1
Branky: 14. a 48. Vondrka, 34. Stránský, 51. Ševc, 52. Skalický - 2. Tomeček.
Vítkovice - Zlín 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 1. Dej, 11. Werbik, 17. Roman, rozhodující nájezd Zdráhal - 6. Kubiš, 16. Šlahař, 25. Gazda.
Litvínov - Plzeň 1:3
Branky: 45. Helt - 35. Kaňák, 59. Kracík, 60. Eberle.
Karlovy Vary - Pardubice 8:0
Branky: 44. a 50. Gríger, 9. Koblasa, 13. Graňák, 15. Stříteský, 24. Polák, 25. Kohout, 25. Vondráček.
Hradec Králové - Kladno 2:1 v prodloužení
Branky: 58. Červený, 64. Rosandič - 50. Austin.
Sparta - Liberec 0:2
Branky: 25. L. Hudáček, 59. Kotvan.

Reklama