Hlavní obsah

Jágr se po 1641 dnech vrací na místo, kde se loučil. A bude vyprodáno!

Praha

Psal se 17. květen roku 2015 on v neúspěšném souboji o bronz na domácím šampionátu proti USA zažíval derniéru v dresu hokejové reprezentace. Od té doby útočník Jaromír Jágr v pražské O2 areně nikdy nenastoupil. Ve středu ale dlouhé čekání skončí. Po 1641 dnech! Sedmačtyřicetiletá legenda přijede se svým Kladnem k extraligovému utkání proti domácí Spartě a podle všeho by hlavně kvůli němu měla být libeňská hala zaplněná do posledního místečka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr po utkání o bronz s USA na domácím MS v roce 2015. Od té doby v pražské O2 areně nikdy nehrál. Až dnes po dlouhých 1641 dnech.

Článek

Je jednoznačně největším tahákem probíhajícího extraligového ročníku. Fanoušci Jágra milují a on i v pokročilém věku stále dokazuje, že na tuzemskou nejvyšší soutěž pořád s přehledem má. S dvanácti kanadskými body ve čtrnácti zápasech je třetím nejproduktivnějším hráčem Rytířů, s osmi vstřelenými góly mu patří dělené páté místo mezi kanonýry celé extraligy.

Vidět majitele Rytířů naživo v akci je pro fanoušky stále velkým lákadlem. Když s Kladnem přijel do Třince, Mladé Boleslavi, Hradce Králové a Vítkovic, všude bylo vyprodáno. Ve středu v O2 areně, největší české hokejové hale, bude s takřka stoprocentní pravděpodobností zase.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během vyprodaného utkání v Hradci Králové.

„Opravdu by mělo být vyprodáno, dorazí přes sedmnáct tisíc fanoušků," potvrdil v úterý odpoledne pro Sport.cz tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský.

Rekordní návštěvou v O2 areně na extraligovém utkání je souboj Kladna s brněnskou Kometu z 23. října 2012 (17 182 diváků). V NHL v té době probíhala výluka a řada hvězd proto působila v domácí nejvyšší soutěži. Za Kladno tehdy hráli Jágr, Plekanec, Tomáš Kaberle nebo Židlický a kvůli obrovskému diváckému zájmu si Rytíři domluvili, že utkání s Brnem neodehrají doma, ale právě v libeňské hale.

„Přes tohle číslo bychom se měli určitě dostat, pokud bude vyprodáno. Očekáváme návštěvu kolem 17 200 diváků," doplnil Táborský s tím, že úplně zaplněná O2 arena včetně VIP boxů má kapacitu zhruba 17 600 míst. Sparta se na takové číslo ale nedostane, jelikož kapacita je snížena kvůli led banerům a Pražané rovněž neprodávají vstupenky do všech VIP boxů.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Fanoušci Sparty během zápasu s Kometou Brno

I tak ale ve středu dorazí nejvíce diváků na domácí utkání Sparty v samostatné české historii. Úplný extraligový rekord ale nepadne.

Až do začátku roku 2016 ho drželo výše zmíněné střetnutí Kladna s Brnem v O2 areně. Nové maximum ale vytvořila Kometa v lednu 2016 při Hokejových hrách pod širým nebem za Lužánkami. Brňané při nich nejprve 3. ledna před 18 514 diváky přivítali Plzeň, o pět dní později pak byl rekord opět posunut, když duel se Spartou zase pod širým nebem za Lužánkami vidělo 21 500 fanoušků.

A s největší pravděpodobností zůstane v platnosti i divácký rekord na jakémkoliv hokejovém zápase v pražské O2 areně, který na začátku října letošního roku vytvořilo 17 463 fanoušků sledujících duel NHL mezi Philadelphií a Chicagem.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec