Hlavní obsah

Sparta válí, Kometa promrhala tříbrankový náskok! Jágr přihrál na vítězný gól

Praha
Aktualizováno

Báječný obrat předvedly v kompletním 18. kole hokejové Tipsport extraligy Vítkovice, které zlikvidovaly třígólový náskok brněnské Komety a nakonec zvítězily 4:3 po samostatných nájezdech. Sparta otočila zápas s Hradcem Králové, zvítězila 2:1 a upevnila si vedoucí pozici. Čtvrtou výhru v řadě slaví rovněž druhá Plzeň, v západočeském derby udolala Karlovy Vary 4:3. Liberec zdolal předposlední Litvínov 6:1 a poslední zůstávají nadále Pardubice, které podlehly Olomouci 1:2 v prodloužení. V dalších zápasech se radovali domácí: Třinec porazil Mladou Boleslav 3:0 a Kladnu stačil proti Zlínu jediný gól, který Ladislavu Zikmundovi připravil Jaromír Jágr.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kladenský šéf Jaromír Jágr tísněný Bedřichem Köhlerem se snaží probít před brankáře Zlína Marka Čiliaka.

Článek
Fotogalerie

Zápas vedoucí Sparty s Hradcem Králové lákal především kvůli Vladimíru Růžičkovi staršímu a jeho synovi, kteří na sebe měli v extralize poprvé narazit jako soupeři. Jenže nakonec z toho sešlo, protože útočníka Pražanů do zápasu nepustilo zranění. Východočeši začali lépe, ale Sparta v dalším průběhu po gólech Smejkala a Buchteleho vývoj otočila ve svůj prospěch. Pražanům dál patří pozice lídra, prohráli jediný z posledních čtrnácti duelů.

V souboji Plzně s Karlovými Vary otočil tým z lázeňského města třemi góly během druhé třetiny vývoj zápasu, ale domácí nehodili flintu do žita. Po dvou trefách Roba a zásahu kanonýra Milana Gulaše strhli nakonec výhru na svoji stranu. V posledních pěti západočeských derby se tak z výhry vždy radovali Indiáni.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně vstřelil v západočeském derby proti Karlovým Varům další gól.

Třinečtí Oceláři v této sezoně doma body nerozdávají, vyhráli osm z devíti zápasů. Tentokrát se o síle Varaďova výběru přesvědčila i Mladá Boleslav, která předtím soupeře třikrát v řadě porazila. V pátek však nedokázala ani jednou vyzrát na Petra Kváču, jenž mezi tyčemi úřadujících šampionů nahradil dosavadní jedničku Patrika Bartošáka. Ten v Třinci předčasně skončil kvůli porušení životosprávy. Kváča kryl 26 střel, vychytal první nulu v extralize, a dokonce si připsal asistenci u třetí branky.

V měření sil Vítkovic s Kometou zpočátku hosté z Brna nemilosrdně trestali disciplinární prohřešky soupeře, všechny tři góly v základní hrací době vstřelili v přesilovce. Vítkovičtí ale bojovali, zlikvidovali tříbrankové manko a vynutili si samostatné nájezdy, v nichž jim vystřelil bonusový bod navíc druhou trefou v utkání Lotyš Roberts Bukarts.

Liberec po předchozí sérii pěti zápasů bez bodového zisku dokázal už počtvrté v řadě vyhrát v základní hrací době. Bílí Tygři sice v duelu s předposledním Litvínovem dlouho střelecky mlčeli, ale ve druhé polovině utkání smůlu protrhli a výsledkem bylo jednoznačné vítězství 6:1. Dva góly a asistenci si připsal Libor Hudáček, třemi přihrávkami se blýskl útočník Michal Bulíř a výhru slaví také Dominik Hrachovina, nová brankářská akvizice, kterou Liberec získal během reprezentační přestávky ze švýcarské ligy.

Důležitý zápas týmů ze spodku tabulky v Kladně rozhodl jediný gól. Souboj se Zlínem rozhodl Ladislav Zikmund v šesté minutě po asistenci Jaromíra Jágra, čisté konto vychytal Denis Godla. Rytíři tak soupeře v tabulce přeskočili.

Poslední zůstává pardubické Dynamo. Náskok hostí z Olomouce sice smazal v samém závěru třetího dějství Tybor, ale prodloužení ukončil po pouhých 19 sekundách Musil, a tak dva body vezou domů Hanáci.

Hokejová Tipsport extraliga - 18. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 3:0
Branky: 24. Chmielewski, 47. Š. Novotný, 60. Dravecký
Vítkovice - Brno 4:3 po samostatných nájezdech
Branky: 53. a rozh. sam. nájezd Roberts Bukarts, 44. Zdráhal, 45. Š. Stránský  - 9. Plekanec, 23. Zaťovič, 32. Pyrochta
Plzeň - Karlovy Vary 4:3
Branky: 37. a 57. Rob, 7. Budík, 52. Gulaš - 24. Skuhravý, 28. Flek, 35. Raška
Kladno - Zlín 1:0
Branka: 6. Zikmund
Liberec - Litvínov 6:1
Branky: 30. a 59. L. Hudáček, 33. Filippi, 34. J. Vlach, 44. Ordoš, 56. Šmíd - 23. Baránek
Pardubice - Olomouc 1:2 v prodloužení
Branky: 58. Tybor - 4. Dujsík, 61. Musil
Sparta - Hradec Králové 2:1
Branky: 23. Smejkal, 48. Buchtele - 10. F. Pavlík

Reklama