Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova chtějí odstartovat novou éru

Jirka G. NovákSport.cz

S novým generálním partnerem a cílem postoupit do play-off vstoupí hokejisté Litvínova do nadcházející extraligové sezóny. Nyní se o spokojený chod klubu bude starat společnost Benzina. Z názvu a loga klubu se proto od nynějška vypouští název bývalého partnera, společnosti Chemopetrol, a klub se bude prezentovat jako HC Litvínov.

Článek

Změna názvu klubu ještě podléhá formálnímu schválení jeho valné hromady, ta se sejde 26. září v Litvínově. "Příchod společnosti Benzina má absolutně zlomový význam v historii klubu. Dává litvínovskému hokeji velký příslib do budoucna," pochvaloval si na tiskové konferenci v Praze generální manažer klubu Václav Hořejší. Zároveň poděkoval Benzině za to, že mohly být zachovány původní barvy klubu a u loga došlo jen k vypuštění názvu Chemopetrol.

„V dnešní době není vůbec běžné, aby takto silný sponzor nade všechno ctil klubové tradice. V Litvínově zůstávají černo-žluté barvy, a my jsme za tento citlivý přístup velmi rádi,“ ocenil kapitán týmu Robert Reichel. "Je tady nastartováno něco, co má před sebou velkou perspektivu," přidala se další ikona Litvínova Jiří Šlégr. V Litvínově se do budoucna uvažuje také o vylepšení zázemí pro fanoušky. Buď se zrekonstruuje stávají stadión, nebo vyroste zcela nová hala.

Při dobrých výsledcích si Litvínov hodně polepší 

S příchodem Benziny dochází také ke změnám ve způsobu financování klubu. Pro letošní "stabilizační" sezónu zůstává částka, kterou skupina Unipetrol přispívá do rozpočtu klubu, stejná jako v minulých letech. V případě dobrých výsledků a postupu do play-off má ale klub možnost získat ještě až 50 % navíc z celkové finanční podpory. "Uděláme maximum pro to, aby jsme do play-off postoupili," vzakzuje fanouškům Reichel, který v klubu působí rovněž jako sportovní manažer.

Pro nový ročník klub posílili útočníci Machulda a Bahenský a obránce Koma z Pardubic, naopak skončili Prorok, Kopecký a Nikolov. Další posily prozatím do klubu nepřijdou. "Nechceme hráče do třetí nebo čtvrté řady. Spíše budeme čekat, zda se v průběhu sezóny například neprosadí nějaký hráč působící v zahraničí. Když přijde nějaká posila, tak to bude top hráč," slibuje Hořejší.

Úspěšný klub s kvalitní značkou

Benzina patří stejně jako předchozí partner Chemopetrol do skupiny Unipetrol, která je majoritním vlastníkem klubu. Změna generálního partnera souvisí s konsolidací produktových značek v rámci této skupiny a s větším důrazem na propagaci značek určených koncovým spotřebitelům.

„Litvínovský hokej patří k tomu nejlepšímu, co český hokej nabízí. Hráči hrají srdcem a mají svůj klub rádi. Velmi oceňujeme například přístup některých slavných odchovanců, kteří se po úspěšné kariéře v NHL vrátili zpátky a nyní nezištně pomáhají herně i organizačně. Proto jsme se rozhodli svěřit do rukou vedení a hráčů HC Litvínov naši nejcennější značku, značku Benzina,“ řekl Martin Durčák, člen představenstva Unipetrol, a jednatel společnosti Benzina.

Reklama

Související témata: