Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 3:2 PPKöhler rozhodl v prodloužení o výhře Zlína nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Lakatoš 0 : 1
52. Okál 1 : 1
53. Mallet 1 : 2
60. Claireaux 2 : 2
62. Köhler 3 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína sice ve 28. kole extraligy s Vítkovicemi dvakrát prohrávali, nakonec se ale radovali z výhry 3:2 v prodloužení. V čase 61:03 utkání rozhodl Bedřich Köhler. Zlín se po výhře posunul v tabulce na 11. místo před svého dnešního soupeře, oba týmy ale doposud získaly 34 bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Miroslav Svoboda a Pavel Kubiš ze Zlína.

Článek

Opatrná první třetina obstarala fanouškům trochu vzruchu až v 10. minutě, domácího Ference ale v dobré šanci zastavil faulem Kovář. Následnou přesilovku Berani nesehráli moc dobře, a tak když zakročil na druhé straně proti možnosti Zdráhala Kašík lapačkou, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá část byla o něčem jiném, diváci viděli více šancí, především však v podání hostů. První zužitkovala Ridera ve 25. minutě, početní výhodu v gól proměnilo ex-zlínské duo: Bukarts střílel, Lakatoš dorážel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Pavel Kubiš ze Zlína a Robert Černý z Vítkovic v utkání 28. kola.

Vyrovnat mohl Sedláček, jenž se sice natlačil před Svobodu, zakončit už ale ideálně nedokázal. Krátce za polovinou duelu dostali Berani možnost početní výhody, která jim však hrubě nevyšla. Nedařilo se jim dostat do útočné třetiny, přičemž zmar podtrhli krátce před jejím koncem, kdy inkasovali trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

Do třetí dvacetiminutovky ovšem vstoupili Zlínští jako uragán. Šance střídala šanci, domácí soupeře téměř nepouštěli z jejich obranné třetiny. S výjimkou úniku Tršky se hrálo jen před Svobodou, což vyústilo v logickou situace - Berani v 52. minutě vyrovnali. Z předbrankového prostoru uspěl Okál, přičemž gólmana Vítkovic domácí překonali až svou 47 střelou v utkání.

Radost ale domácím vydržela jen 34 sekund. Zlínští v honbě za obratem propadli a po přečíslení tři na jednoho vrátil vedení Vítkovicím Mallet. Berani už se do podobného tlaku dostat nedokázali, i přesto ale zvládli vyrovnat. V čase 59:02 uspěl bassebalovým odpalem Claireaux. Jeho gól potvrdilo i na dvakrát video.

Bonusový bod za výhru v prodloužení nakonec získal zásluhou pohotově dorážejícího Köhlera Zlín. Hosté sice ještě jeho branku hlasitě rozporovali, gólman Svoboda, který si nakonec připsal 52 úspěšných zákroků, rozsekal hokejku, výsledek se ale nezměnil.

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 52. Okál (Kubiš, D. Nosek), 60. Claireaux (Freibergs, D. Nosek), 62. Köhler (Fryšara) - 25. Lakatoš (Bukarts, Trška), 53. Mallet (Veselý, Dej). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4302.
Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Buchta, Žižka, Řezníček - Claireaux, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Herman - Dufek, Fryšara, Kubiš - Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenér: R. Svoboda.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Kvasnička, Bodák, Šidlík, R. Černý, D. Krenželok, Kovář - Lakatoš, Roman, Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, Veselý, Dej - Guman, Werbik, Razgals. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články