Hlavní obsah

Bod se zdá málo, ale s ohledem na průběh zápasu ho bereme, přiznává Káňa

Olomouc

Hokejisté Olomouce ve 33. kole extraligy dvakrát na domácím ledě dotáhli náskok favorizované Plzně, ale nakonec vyrovnaný duel prohráli po samostatných nájezdech 2:3. Jedním gólem k bodu přispěl útočník Jan Káňa.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Olomoucká radost. Tomáš Valenta, střelec gólu Jan Káňa slaví gól, Vojtěch Budík z Plzně (v modrém) smutní.

Článek
Fotogalerie

Jak utkání hodnotíte? Znamená další ztrátu?

Remíza byla s ohledem na průběh utkání i prodloužení spravedlivá. Nájezdy jsou většinou o tom, ke komu se obrátí štěstí. My jsme je ale tentokrát nezvládli, zatímco soupeř je proměňoval suverénně. Takže druhý bod získal zaslouženě.

Měli jste více ze hry. Plzeň jste více než dvojnásobně přestříleli. Z tohoto pohledu se bod zdá možná málo...

Dostávali jsme je pod tlak, takže asi ano. Na druhé straně, na góly se strašně nadřeme. Šli jsme sice za tím, abychom měli tři, ale dopadlo to jinak, a i bod bereme. Vidíme, že když poctivě makáme, můžeme hrát rovnocenně s každým nebo být i místy lepší. Jen to chce potvrzovat i těmi góly.

Dvakrát jste prohrávali. Dotahovat nebylo zřejmě jednoduché?

Jasně. Hraje se ale šedesát minut. Věděli jsme, že i když prohráváme, pořád máme dost času. Snažili jsme se to rvát na bránu, měli jsme přesilovky, nakonec jsme však byli rádi i za ty dva góly. Škoda, mohli jsme jich dát určitě víc.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Olomoucký hokejista Lukáš Nahodil se raduje, zklamaný Roman Vráblík z Plzně všemu během extraligového utkání jen přihlíží.

Vám se jeden vstřelit podařilo, druhý v sezóně...

Byla to teč. V takovém případě je to vždycky o štěstí a já ho měl.

V tabulce jste zůstali desátí. Kolem vás je to však hodně našlapané. Vypadá to, že otevřené to zůstane do posledního kola. Souhlasíte?

Asi to tak bude. Já se raději na tabulku dívám jen jednou za čas. Pro nás je důležité, abychom sbírali body my a nedívali se doleva, doprava

Delší dobu jste kvůli zdravotním potížím chyběl. Už se do hry dostáváte?

Těžko říct. Snažím se hrát, jak to jde, ale jsou momenty, kdy se zranění ještě trochu ozve. Nejsem zkrátka stoprocentně tam, kde bych měl být. Snažím se však na ledě odevzdat maximum a cítím, že je to lepší a lepší.

Reklama

Související témata: