Hlavní obsah

Soudce odmítl žádost Vsetína o pozdržení startu extraligy

Vsetínský hokejový klub neuspěl se žádostí o pozdržení začátku extraligy, dokud soud nerozhodne, zda vyloučení týmu z nejvyšší soutěže bylo v souladu s právem. Soudce z formálních důvodů žádost o vydání předběžného opatření odmítl, protože Vsetín podle něj nesložil kauci 50 tisíc korun.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Soud zamítl žádost vsetínského hokejového klubu o pozdržení začátku extraligy.

Článek

Serveru TÝDEN.cz to v pondělí řekl mluvčí obvodního soudu pro Prahu 8 Martin Slováček. Vsetínští se brání, že kauci složili v pátek, kdy žalobu podali. "Peníze jsme složili přímo na účet soudu," uvedla Eva Stejskalová, mluvčí města, které má v klubu většinový podíl. Podle serveru TÝDEN.cz se Vsetín proti rozhodnutí soudce odvolá k městskému soudu. Soudní odmítnutí vsetínské žádosti nevylučuje klubu právní možnost chtít vydání předběžného opatření znovu.

"Pokud peníze skutečně byly na účet v pátek složeny, je to poněkud nešťastné. Pan soudce je v pátek na výpisu neviděl, proto žádost o vydání předběžného opatření odmítl. Zřejmě nechtěl čekat do pondělí, protože celý tento týden má dovolenou," prohlásil mluvčí soudu Slováček.

"Rozhodnutí soudu a především spěch, s jakým zaujal stanovisko, nám přijde podivné. Žalobu jsme podali v pátek v devět hodin ráno, v 11:35 jsme složili kauci," řekla Stejskalová.

Nový ročník extraligy začne ve středu bez Vsetína, jehož vyloučení odhlasovali zástupci klubů proto, že nesplnil licenční podmínky pro účast v soutěži. Šestinásobný mistr nemůže hrát ani v první lize, mužstvo dospělých se v minulých dnech rozpadlo.

Reklama

Související témata: