Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:2 SNJako přes kopírák! Sparta zase bere proti Boleslavi dva body, nájezdy rozhodl Pech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Jeglič 0 : 1
17. Košťálek 1 : 1
44. Šťastný 1 : 2
57. Košťálek 2 : 2
65. Pech 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

I třetí vzájemný zápas hokejistů Sparty a Mladé Boleslavi v sezoně nenašel vítěze po základní hrací době a i potřetí se ze zisku bodu navíc radovali Pražané. Ti v rámci dohrávky 34. extraligového kola zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, když ten rozhodující proměnil Lukáš Pech. Sparta vyhrála počtvrté v řadě a v čele soutěže má tříbodový náskok na Liberec, který ale odehrál o čtyři duely méně.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Maris Bičevskis z Mladé Boleslavi a Lukáš Pech ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Hosté se stále museli obejít bez zraněného útočníka Vondrky, domácím zase naopak chyběl jeden z klíčových obránců Polášek, jenž utkání sledoval jen z hlediště, neboť ze Sparty míří do finské Taparry Tampere. Do sestavy se ale naopak vrátil jiný bek Jurčina.

Po hodně opatrném úvodu z obou stran jako první udeřila Mladá Boleslav. Při první přesilovce zápasu našel David Šťastný v 11. minutě zpoza branky Jegliče, který prostřelil gólmana Sedláčka.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z úvodní branky utkání.

Středočeši ale vedli jen necelých pět minut. Svou první početní převahu využila i Sparta, když tvrdou ranou od modré uspěl Košťálek. Hostující střídačka se sice vztekala, že gólu předcházel ofsajd, televizní záběry ale ukázaly, že vše proběhlo v rámci pravidel. V samém závěru prvního dějství mohl hostům vrátit náskok Skalický, Sedláček se ale proti němu vytáhl.

Ani po první změně stran mnoho vyložených šancí k viděni nebylo. Sparta sice hrozila častěji, jenže Růžička proti brankáři Krošeljovi nepochodil, Řepík při přesilovce minul odkrytou klec, a když tentýž hráč v posledních vteřinách druhé periody pláchl do úniku v oslabení, slovinský brankář i s trochou štěstí jeho zakončení mezi betony zlikvidoval.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu.

Neproměněné šance mrzely Pražany o to víc, že Šťastný ve 44. minutě vypálil přes dva domácí hráče, puk sice škrtl lapačku Sedláčka, ten mu ale v cestě do branky nezabránil a Boleslav opět byla o gól napřed. Bruslařský klub se od té chvíle soustředil na pozornou defenzivu a domácí se jen obtížně dostávali až před Krošelje.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby ale Boleslav oslabil Dlapa vyhozením kotouče mimo hrací plochu a Košťálek svým druhým přesilovkovým gólem v zápase znovu srovnal. V čase 59:45 mohl rozhodnout Skalický, Spartu ale po jeho nahození zachránila horní tyčka.

Prodloužení i přes několik příležitostí na obou stranách vítěze neurčilo, takže rozhodovaly samostatné nájezdy. Na ně nastoupil do branky hostů Kanaďan Peters, překonali ho ale Řepík s Pechem, zatímco za Boleslav uspěl jen Zbořil.

Dohrávka 34. kola extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Košťálek (Forman, V. Růžička), 57. Košťálek (V. Růžička, Pech), rozhodující nájezd Pech - 12. Jeglič (D. Šťastný, Hrbas), 44. D. Šťastný (Jeglič, Fillman). Rozhodčí: Kika, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 5771.
Sparta: J. Sedláček - Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, Jurčina, Poizl, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Rousek, V. Růžička, A. Kudrna - Forman, Pech, Říčka - Dvořáček, Sukeľ, D. Vitouch. Trenér: Krupp.
Mladá Boleslav: Krošelj (na sam. nájezdy Peters) - Hrdinka, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Klikorka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: